Μάθαμε τι γίνεται αν συνδέσετε iPhone 15 και Android μεταξύ τους με USB-C (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλή τύχη…
20 Σεπτεμβρίου 2023 12:32
Μάθαμε τι γίνεται αν συνδέσετε iPhone 15 και Android μεταξύ τους με USB-C (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες αλλαγές του iPhone 15 είναι η USB-C θύρα. Εξαιτίας της νέας νομοθεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Apple αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη δική της ιδιόκτητη τεχνολογία. Αυτό που πολλοί θεωρούσαν απίθανο συνέβη λοιπόν, με τα νέα iPhone να υιοθετούν τη θύρα που υπάρχει σε όλα τα υπόλοιπα smartphones της αγοράς εδώ και καιρό. Η μετάβαση αυτή από το Lightning στο USB-C έχει ως αποτέλεσμα γρηγορότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων στα Pro μοντέλα, ενώ έχει γεννήσει και διάφορες εύλογες απορίες.

Για παράδειγμα: Τι συμβαίνει αν ένα iPhone 15 συνδεθεί άμεσα με μια Android συσκευή μέσω ενός καλωδίου USB-C σε USB-C;

Θέλοντας να απαντήσει ακριβώς αυτό το ερώτημα, το κανάλι PetaPixel που έλαβε ένα iPhone 15 για review, διεξήγαγε ένα πείραμα, συνδέοντας το iPhone 15 και μια συσκευή Android μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας ένα καλώδιο USB-C. Όπως ανακάλυψαν, λοιπόν, πάντα είναι θέμα τύχης και δεν υπάρχει κάποια προβλέψιμη συμπεριφορά.

Ειδικότερα, όταν συνδέθηκαν πρώτη φορά μεταξύ τους οι δύο συσκευές, έγινε μια ηλεκτρονική χειραψία μετά την οποία η Android συσκευή αρχίζει να φορτίζει από τη μπαταρία του iPhone. Ωστόσο, αυτή η συμπεριφορά δεν είναι προβλέψιμη. Έπειτα από μια επανασύνδεση στο ίδιο πείραμα, οι ρόλοι αντιστράφηκαν με το iPhone να φορτίζει από τη μπαταρία του Android.

Αν και κάποιος εύλογα θα περίμενε η συσκευή με το μικρότερο ποσοστό μπαταρίας να είναι πάντα αυτή που αντλεί ενέργεια από την άλλη, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Επιπλέον, η σύνδεση δεν επιτρέπει καμία μεταφορά αρχείων ή άλλες αλληλεπιδράσεις μεταξύ των συσκευών.

Βέβαια, αν αναλογιστούμε πως η USB-C θύρα του iPhone μπορεί να προσφέρει μόνο 4.5W, μάλλον η φόρτιση με αυτό τον τρόπο δεν είναι και η ιδανικότερη, πέρα από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Το χαρακτηριστικό πάντως είναι σίγουρα χρήσιμο για φόρτιση διαφόρων αξεσουάρ με μικρότερη μπαταρία, όπως το Apple Watch ή τα AirPods.

Ακολουθεί το εν λόγω βίντεο.