Αλλάζει η εμφάνιση των βίντεο στην Android εφαρμογή του YouTube

Μια μικρή, αλλά αισθητή αλλαγή
18 Σεπτεμβρίου 2023 13:30
Αλλάζει η εμφάνιση των βίντεο στην Android εφαρμογή του YouTube

Πρόσφατα, η Google έκανε διάφορες σχεδιαστικές αλλαγές στην πασίγνωστη video streaming πλατφόρμα της, το YouTube. Ειδικότερα, η web έκδοση εμφανίζει πλέον τόσο τις εικόνες προεπισκόπησης των βίντεο, όσο και τα βίντεο αυτά καθ’ αυτά με στρογγυλεμένες άκρες. Η αλλαγή αυτή από τον τετραγωνισμένο σχεδιασμό που κυριαρχούσε εδώ και χρόνια άρεσε στους περισσότερους, ωστόσο δεν έλειψαν και τα παράπονα από μια μερίδα των χρηστών. Τώρα, σειρά παίρνει η Android εφαρμογή.

Όπως μεταφέρει το μέσο Android Police, η Google ξεκίνησε να ανανεώνει οπτικά την Android έκδοση του YouTube, έτσι ώστε να συμβαδίζει με την σχεδιαστική γλώσσα της ιστοσελίδας. Αναμενόμενα, αυτό σημαίνει στρογγυλεμένες γωνίες. Για την ώρα, όπως προκύπτει από την εικόνα που έφερε το μέσο στα φώτα της δημοσιότητας, η αλλαγή αφορά μόνο τα thumbnails που εμφανίζονται στην αρχική οθόνη και τα διάφορα feeds της εφαρμογής, όπως για παράδειγμα στα προτεινόμενα βίντεο.

Προφανώς οι στρογγυλεμένες άκρες είναι πιο εύκολο να διακριθούν στο λευκό θέμα της εφαρμογής, με περισσότερο background να είναι πλέον ορατό. Βέβαια, αυτό ίσως να οδηγήσει ακόμη περισσότερους χρήστες στο πιο φιλικό προς τα μάτια Dark Mode, ειδικά για αυτά τα ξενύχτια που όλοι μας έχουμε κάνει στο YouTube.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι αλλαγές στην web έκδοση του YouTube επηρεάζουν και τον video player, αλλά για την ώρα η Google δεν έχει προβεί σε κάποια σχετική αλλαγή στην Android έκδοση. Αυτό δεν αποκλείεται φυσικά να αλλάξει στο άμεσο μέλλον.

Για την ώρα η ανανεωμένη εμφάνιση της Android εφαρμογής του YouTube έχει γίνει διαθέσιμη για λίγους χρήστες, όπως για παράδειγμα τους κατόχους Pixel 6 Pro που έχουν εγκαταστήσει την Android 14 Beta 5.3.