Το internet ανακάλυψε τι κάνει το Ctrl+Shift+Alt+Win+L στα Windows και όλοι απορούν γιατί!

Και δεν είναι η μοναδική περίεργη συντόμευση
18 Σεπτεμβρίου 2023 12:03
Το internet ανακάλυψε τι κάνει το Ctrl+Shift+Alt+Win+L στα Windows και όλοι απορούν γιατί!

Η επίσημη λίστα των συντομεύσεων πληκτρολογίου που υπάρχει στην ιστοσελίδα της Microsoft περιλαμβάνει αμέτρητους συνδυασμούς που μπορούν να σας γλυτώσουν χρόνο, από το πασίγνωστο Ctrl + C, Ctrl + V για την αντιγραφή-επικόλληση, μέχρι το Ctrl + Shift + Esc για το άμεσο άνοιγμα της διαχείρισης εργασιών. Παραδόξως, ο αμερικανικός κολοσσός έχει προσθέσει στις νεότερες εκδόσεις των Windows και μερικές ακόμη συντομεύσεις που για κάποιο λόγο απουσιάζουν από την επίσημη λίστα!

Περνώντας σε λεπτομέρειες, προς έκπληξή του, ο χρήστης @rudeism του X (πρώην Twitter) ανακάλυψε ότι πατώντας τον συνδυασμό Ctrl + Shift + Alt + Win + L, τα Windows 11 ανοίγουν στον προεπιλεγμένο browser το LinkedIn. Πρόκειται για το επαγγελματικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft και όπως φαίνεται δεν είναι η μοναδική ασυνήθιστη συντόμευση που έχει προσθέσει η εταιρία για άλλες υπηρεσίες και προϊόντα της.

Ειδικότερα, ο παραπάνω συνδυασμός των Windows είναι πρακτικά το ‘Office’ κουμπί. Τι σημαίνει αυτό; Με διάφορους παρόμοιους συνδυασμούς μπορείτε να ανοίξετε σε δευτερόλεπτα διάφορα προγράμματα της Microsoft. Για παράδειγμα:

Το Ctrl + Shift + Alt + Win + W ανοίγει το Word αν το έχετε εγκατεστημένο, αλλιώς σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα του Microsoft 365 στον προεπιλεγμένο σας browser.

Το Ctrl + Shift + Alt + Win + X ανοίγει το Excel αν το έχετε εγκατεστημένο, αλλιώς σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα του Microsoft 365 στον προεπιλεγμένο σας browser.

Το Ctrl + Shift + Alt + Win + P ανοίγει το Powerpoint αν το έχετε εγκατεστημένο, αλλιώς σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα του Microsoft 365 στον προεπιλεγμένο σας browser.

Το Ctrl + Shift + Alt + Win + Ο ανοίγει το Outlook αν το έχετε εγκατεστημένο, αλλιώς σας μεταφέρει στην ιστοσελίδα του Microsoft 365 στον προεπιλεγμένο σας browser.

Φυσικά, η ανάρτηση του χρήστη έκανε το γύρο του social media, με πολλούς να μένουν έκπληκτοι με την ανακάλυψή του και άλλους απλά να απορούν..."γιατί".

Σε περίπτωση που θέλετε να δείτε όλες τις συντομεύσεις των Windows 10 και Windows 11, μπορείτε να βρείτε τη σχετική λίστα της Microsoft πατώντας εδώ.