Το Android Pay δε θα λειτουργεί σε rooted συσκευές

Η Google εξηγεί το λόγο
27 Σεπτεμβρίου 2015 09:41
Το Android Pay δε θα λειτουργεί σε rooted συσκευές

Η μετάβαση από το Google Wallet στη νέα υπηρεσία της Google, το Android Pay κοντεύει να ολοκληρωθεί και μερικοί χρήστες που τους αρέσει να πειραματίζονται με τις συσκευές τους ανακαλύπτουν πως το Android Pay δε λειτουργεί όταν η συσκευή είναι rooted. Όποιος δηλαδή έχει μία custom ROM, ή ακόμα έχει κάνει απλά root στη συσκευή του για να χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή η οποία το απαιτεί, δε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη νέα υπηρεσία.

Για να αποφύγει τη δυσφήμιση της νέας υπηρεσίας πριν αυτή κυκλοφορήσει, μιας και οι power users του Android είναι αρκετά δραστήρια κοινότητα, ένα μέλος της Google απευθύνθηκε στο forum των XDA developers για να συζητήσει με τους χρήστες το μοντέλο ασφαλείας και να εξηγήσει το λόγο που δεν μπορεί να δουλέψει το Android Pay με rooted συσκευές.

Ο λόγος λοιπόν, είναι πως το Android Pay στηρίζεται στο SafetyNet API και αυτό σημαίνει πως η Android συσκευή πρέπει να περάσει ένα test συμβατότητας, το οποίο περιέχει μια δοκιμή για το μοντέλο ασφαλείας που υπάρχει στο SafetyNet API. Επίσης, εξήγησε πως το Android Pay δημιουργεί tokens από τις πληροφορίες της κάρτας και μόνο αυτά τα tokens δίνονται στον έμπορο κατά τη διάρκεια των συναλλαγών. Έτσι η Google δε θέλει να έχουν πρόσβαση στα μέτρα ασφαλείας των συσκευών, χρήστες που έχουν rooted συσκευές. Καταλαβαίνει την δυσαρέσκεια των χρηστών όμως και θα συνεχίσει να ακούει τις προτάσεις τους για την εξεύρεση μιας λύσης, προς το παρόν όμως το Android Pay δε θα διατίθεται για τις rooted συσκευές.