Android 14: Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η κυκλοφορία του

Και ίσως να συμβαδίζει πλέον με το ντεμπούτο του Pixel 8
06 Σεπτεμβρίου 2023 15:50
Android 14: Αναβλήθηκε τελευταία στιγμή η κυκλοφορία του

Σε μια αλλαγή της τελευταίας στιγμής προέβη η Google, που ανέβαλε την κυκλοφορία του πηγαίου κώδικα του Android 14, που αρχικά είχε προγραμματιστεί για σήμερα. Σύμφωνα με τον Mishaal Rahman, έναν διάσημο εμπειρογνώμονα που ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν το λειτουργικό σύστημα, οι διάφοροι κατασκευαστές (OEMs) ανέμεναν την κυκλοφορία του Android 14 σήμερα. Ωστόσο, η Google επέλεξε να μεταφέρει την κυκλοφορία για τον επόμενο μήνα.

Ο Rahman, μέσα από ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) δήλωσε ότι οι OEMs έχουν πλέον ενημερωθεί ότι οι λεπτομέρειες για τις ευπάθειες που περιγράφονται στα Android 14 Security Release Notes θα δημοσιευτούν εν τέλει στις 4 Οκτωβρίου 2023. Ενδεχομένως, λοιπόν, αυτή να είναι και η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας του Android 14.

Είναι ενδιαφέρον ότι το νέο χρονικό πλαίσιο συμπίπτει με την αναμενόμενη ημερομηνία κυκλοφορίας των ολοκαίνουργιων Pixel 8 της εταιρίας. Συνδέοντας αυτά τα δύο γεγονότα, ο Rahman εικάζει ότι ο πηγαίος κώδικας του Android 14 μπορεί να κυκλοφορήσει την ίδια ημέρα με το Pixel 8. Εάν αυτή η εικασία επαληθευτεί, θα είναι η πρώτη φορά που η Google κυκλοφορεί μια νέα έκδοση του Android Open Software Project (AOSP) ταυτόχρονα με την κυκλοφορία μιας νέας Pixel συσκευής.

Προφανώς, το νέο αυτό χρονοδιάγραμμα χαλάει και τα σχέδια ορισμένων κατασκευαστών που είχαν προγραμματίσει για το άμεσο μέλλον τις αντίστοιχες ενημερώσεις τους. Για παράδειγμα, η OnePlus είχε ανακοινώσει πως θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια κυκλοφορία του Oxygen OS 14 στις 25 Σεπτεμβρίου του 2023. Οι επιπτώσεις της καθυστέρησης της Google σε αυτές ανακοινώσεις δεν είναι ακόμη ξεκάθαρες, αλλά λογικά, το Android 14 θα έρθει στις πρώτες συσκευές τον επόμενο τελικά.