Το TikTok μεταφέρει τα δεδομένα των Ευρωπαίων σε ευρωπαϊκό data center

Συμμορφώνεται με τους κανόνες της Ε.Ε.
06 Σεπτεμβρίου 2023 11:02
Το TikTok μεταφέρει τα δεδομένα των Ευρωπαίων σε ευρωπαϊκό data center

Το TikTok ξεκίνησε να μεταφέρει τα δεδομένα των Ευρωπαίων χρηστών του σε ένα νέο data center στην Ιρλανδία. Το data center ήταν μία υπόσχεση του TikTok και πλέον είναι πλήρως λειτουργικό, αποτελώντας μία ευρύτερη προσπάθεια της πλατφόρμας να συμμορφωθεί με τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η μεταφορά δεδομένων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2024 και δεν αναμένεται να επηρεάσει τη λειτουργία της υπηρεσίας. Ταυτόχρονα, το TikTok κατασκευάζει και ένα δεύτερο data center στην Ιρλανδία, καθώς και ένα στη Νορβηγία.

Πέρα από τα ευρωπαϊκά data centers, το TikTok ανακοίνωσε και τη συνεργασία του με την εταιρία NCC Group, η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια των δεδομένων και έχει βάση το Ηνωμένο Βασίλειο. Η NCC θα παρακολουθεί τον έλεγχο δεδομένων και την προστασία τους κατά τη διάρκεια της μεταφοράς και θα παρέχει ανεξάρτητη επιβεβαίωση, ενώ θα αναφέρει και τυχόν περιστατικά εάν συμβούν. Πρακτικά η εταιρία θα παρακολουθεί τα δεδομένα που εισέρχονται και εξέρχονται από το data center για να διασφαλίσει πως μόνο εγκεκριμένοι υπάλληλοι του TikTok θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.