Το θρυλικό VW Golf GTI γίνεται ηλεκτρικό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Συνδυάζει χαρακτηριστικά των προηγούμενων γενεών
06 Σεπτεμβρίου 2023 09:39
Το θρυλικό VW Golf GTI γίνεται ηλεκτρικό (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Η VW παρουσίασε το ID.GTI, ένα concept για την ηλεκτρική εποχή του πιο δημοφιλούς ίσως μοντέλου της, του Golf GTI. Για να τιμήσει την ιστορία του, δανείστηκε χαρακτηριστικά από τις προηγούμενες γενιές, όπως το αρχικό GTI του 1976 και το πρώτο δεκαεξαβάλβιδο GTI Mark 2 του 1986.

Μπορεί η παρουσίαση να μας δείχνει ένα concept, αλλά το όχημα είναι σίγουρο πως θα βγει στην παραγωγή της Ευρώπης κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον. Το γράμμα “I” στην περίπτωση του ID.GTI, μετατρέπεται από Injection σε Intelligence.

Με κίνηση στους εμπρός τροχούς, το ID.GTI βασίζεται στο ηλεκτρονικά ελεγχόμενο Vehicle Dynamics Manager για έξυπνη πρόσφυση. Διαθέτει επίσης διαφορετικά στυλ οδήγησης τα οποία μιμούνται τα θρυλικά GTIs, αλλάζοντας τον ήχο, την απόκριση τιμονιού και τις προσομοιωμένες αλλαγές ταχύτητας.

Χωρητικότητα μπαταρίας, ισχύς και εμβέλεια δε συμπεριλαμβάνονταν στα δεδομένα που έδωσε η Volkswagen στον Τύπο. Ωστόσο, αν βασίζεται στο ID.2all, μπορούμε να αναμένουμε εμβέλεια 450 χιλιομέτρων και επιλογή δύο μπαταριών, 38kWh ή 56kWh. Η ταχύτητα λογικά θα περιοριστεί ηλεκτρονικά στα 160χλμ/ώρα.

Στο εσωτερικό υπάρχει ένα κοντέρ με οθόνη 10.9 ιντσών, το οποίο μπορεί να προβάλει τα όργανα των παλαιότερων GTI σε vintage mode. Υπάρχει επίσης μία heads-up οθόνη που προβάλει όλα τα δεδομένα στο παρμπρίζ.