Galaxy S24 Ultra: Νέες πληροφορίες για τη βελτιωμένη κάμερα των 200MP

Θα έρχεται με νέο αισθητήρα
02 Σεπτεμβρίου 2023 00:23
Galaxy S24 Ultra: Νέες πληροφορίες για τη βελτιωμένη κάμερα των 200MP

Μπορεί να απέχουμε ακόμη αρκετά από την αποκάλυψη του Galaxy S24 Ultra, ωστόσο οι διαρροές για την επόμενη ναυαρχίδα της Samsung συνεχίζονται. Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο γνωστός και εξαιρετικά αξιόπιστος leaker 'Ice Universe', αποκάλυψε μερικές νέες λεπτομέρειες μέσα από μια νέα του ανάρτηση στο X (πρώην Twitter) που αφορούν την κάμερα της συσκευής.

Αναλυτικότερα, η επόμενη ναυαρχίδα της Samsung αναμένεται να έχει για άλλη μια φορά κύρια κάμερα τεράστιας ανάλυσης 200MP. Ο αισθητήρας όμως δε θα είναι ο ίδιος. Ειδικότερα, ο κορεατικός κολοσσός αναμένεται να αξιοποιήσει την προηγμένη ISOCELL HP25X κάμερα, μια αναβάθμιση της υπάρχουσας ISOCELL HP2.

Διατηρώντας το μέγεθος 1/1,3" του προκατόχου του, αυτός ο νέος αισθητήρας θα ενσωματώνει πολλά χαρακτηριστικά αιχμής. Στην λίστα των εντυπωσιακών χαρακτηριστικών του θα συγκαταλέγεται για παράδειγμα η αυτόματη εστίαση Super Quad Phase Detection. Επιπλέον, θα υπάρχει native 4 σε 1 και 16 σε 1 pixel binning, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να απαθανατίσουν υψηλής ποιότητας 50MP φωτογραφίες και πιο καθαρές 12MP φωτογραφίες.

Ωστόσο, οι αναβαθμίσεις δεν σταματούν εκεί. Το Galaxy S24 Ultra φημολογείται επίσης ότι θα έχει και βελτιωμένη 3x telephoto κάμερα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν αισθητήρα των 50MP, διαστάσεων 1/2,52" με pixels 0,7μm. Αυτή η σημαντική αύξηση του μεγέθους του αισθητήρα εκτιμάται πως με τη σειρά της θα βελτιώσει ριζικά την ποιότητα της εικόνας.

Συνολικά, αν όλες αυτές οι διαρροές και οι φήμες επαληθευτούν, το Galaxy S24 Ultra θα μπορούσε κάλλιστα να επαναπροσδιορίσει τα στάνταρ της smartphone φωτογραφίας, αφού η Samsung φαίνεται πως έχει θέσει ψηλά τον πήχη.

Tags: