Ο ιδιοκτήτης του OnlyFans κολυμπάει στο χρήμα με 240 εκατομμύρια χρήστες

Έλαβε τεράστιο μέρισμα
25 Αυγούστου 2023 10:15
Ο ιδιοκτήτης του OnlyFans κολυμπάει στο χρήμα με 240 εκατομμύρια χρήστες

Η δημοφιλής πλατφόρμα OnlyFans χρησιμοποιείται από εργαζομένους στη βιομηχανία του σεξ, μουσικούς, celebrities κλπ. και μετρά περίπου 240 εκατομμύρια χρήστες, ενώ έχει πάνω από 3 εκατομμύρια δημιουργούς περιεχομένου. Η μητρική εταιρία, Fenix International, αποκάλυψε πως τα ετήσια κέρδη έχουν εκτοξευτεί σε μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Έφτασε λοιπόν η ώρα πληρωμής των μερισμάτων στον ιδιοκτήτη του OnlyFans, Leonid Radvinsky, ο οποίος έλαβε $338 εκατομμύρια, έχοντας μία προσωπική περιουσία η οποία εκτιμάται σε πάνω από $2 δισεκατομμύρια.

Ο αριθμός δημιουργών περιεχομένου στο OnlyFans εκτοξεύτηκε κατά 47% σε σχέση με πέρυσι, ενώ ο αριθμός των χρηστών κατά 27%. Η εταιρία μάλιστα ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά, η πλειοψηφία των εσόδων δεν ήταν από συνδρομές, αλλά από tips και on-demand περιεχόμενο. Περηφανεύεται μάλιστα πως παρακρατά μόλις το 1/5 των πληρωμών που γίνεται στο site, με το 80% της αξίας να καταλήγει στους δημιουργούς περιεχομένου.

Το OnlyFans ιδρύθηκε το 2016 από τους Guy και Tim Stokely, οι οποίοι πούλησαν την εταιρία στον Ουκρανο-Αμερικανό επιχειρηματία Radvinsky το 2018. Η πλατφόρμα είδε μία έκρηξη δημοφιλίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας.