Πυροσβεστικά drones χρησιμοποιούνται για κατάσβεση πυρκαγιών σε ουρανοξύστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντυπωσιακά πλάνα
12 Αυγούστου 2023 10:58
Πυροσβεστικά drones χρησιμοποιούνται για κατάσβεση πυρκαγιών σε ουρανοξύστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα βίντεο που δημοσιεύθηκε στο Twitter από έναν ταξιδιωτικό λογαριασμό με επίκεντρο την Κίνα, δείχνει την προσπάθεια τριών drones να κατασβέσουν μία φωτιά σε ένα ομοίωμα κτιρίου. Τα πυροσβεστικά drones είναι σαφώς μεγαλύτερα από τα drones που κυκλοφορούν στο εμπόριο και συνδέονται με ένα σωλήνα για συνεχή παροχή νερού ή ειδικού αφρού.

Η λύση των drones για ψηλά κτίρια ή ουρανοξύστες, μπορεί να αποβεί σωτήρια καθώς το νερό από τα πυροσβεστικά οχήματα στο έδαφος δε φτάνει σε τέτοια ύψη, ενώ δε θα χρειάζεται να μπουν οι ίδιοι οι πυροσβέστες στο φλεγόμενο κτίριο με κίνδυνο τη ζωή τους, τουλάχιστον όχι πριν να κατασβεστεί ένα μεγάλο μέρος της φωτιάς.

Drones έχουν χρησιμοποιηθεί το τελευταίο έτος σε ασκήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στην πόλη Xi’ an στην επαρχία Shaanxi. Οι ασκήσεις περιλάμβαναν επίσης drones τα οποία ήταν εξοπλισμένα με συσκευές επικοινωνίας και συστήματα φωτισμού, για να κατευθύνουν τους ανθρώπους μακριά από τον κίνδυνο, σε επιχειρήσεις διάσωσης.

Ένα ακόμα πυροσβεστικό drone που δοκιμάζεται αυτήν την περίοδο, είναι το EHang EH216F, το οποίο είναι ουσιαστικά ένα αυτόνομο drone το οποίο μπορεί να μεταφέρει μέχρι δύο επιβάτες. Το συγκεκριμένο drone, πέρα από χρήση σε κτίρια, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κατάσβεση δασικών πυρκαγιών, αφού μπορεί να εξοπλιστεί με “βόμβες” που περιέχουν εμπρηστικό υλικό για ελεγχόμενη καύση που σταματά το μέτωπο της πυρκαγιάς.