Η Microsoft θα κάνει καλύτερη τη ζωή των Windows 11 χρηστών με πολλαπλές οθόνες

Φέρνοντας μια σημαντική βελτίωση
31 Ιουλίου 2023 15:23
Η Microsoft θα κάνει καλύτερη τη ζωή των Windows 11 χρηστών με πολλαπλές οθόνες

Η Microsoft συνεχίζει να βελτιώνει την εμπειρία που προσφέρουν τα Windows 11 και έτσι ανακοίνωσε μια νέα αλλαγή που θα εκτιμήσουν ιδιαίτεροι οι χρήστες με πολλαπλές οθόνες.

Συγκεκριμένα, η εταιρία ξεκίνησε να δοκιμάζει μια ενημέρωση με τα μέλη του Windows Insider προγράμματος που σχετίζεται με τον αλγόριθμο που διαχειρίζεται το ρυθμό ανανέωσης των monitors. Ειδικότερα, το refresh rate θα μπορεί πλέον να προσαρμόζεται έξυπνα ανάλογα με τον τύπο του περιεχομένου που προβάλλεται.

Η επίσημη ανακοίνωση στο Windows Insider blog επισημαίνει:

Βελτιώσαμε τη λογική του ρυθμού ανανέωσης για να επιτρέπουμε διαφορετικούς ρυθμούς ανανέωσης σε διαφορετικές οθόνες, ανάλογα με το ρυθμό ανανέωσης της κάθε οθόνης και το περιεχόμενο που εμφανίζεται στην οθόνη. Αυτό θα βοηθήσει περισσότερο με το multitasking που εξαρτάται από το refresh rate, όπως όταν παίζετε ένα παιχνίδι και παρακολουθείτε ταυτόχρονα ένα βίντεο.

Αυτό σημαίνει ότι αν έχετε δύο οθόνες με υψηλό refresh rate και παίζετε στη μία, δε θα είναι υποχρεωτικό και η άλλη να τρέχει με τον μέγιστο ρυθμό. Το χαρακτηριστικό είναι ιδιαίτερο χρήσιμο για την κατανάλωση ενέργειας και για την…ησυχία. Για παράδειγμα, αν έχετε κάρτα γραφικών με 0-RPM mode, όπως τα Nvidia RTX 3000 και RTX 4000  Founders Edition μοντέλα, η κάρτα θα μπορεί να μείνει με κλειστό τον ανεμιστήρα της αν απλά βλέπετε ένα βίντεο στη μία οθόνη σας. Με τον τωρινό αλγόριθμο, ακόμη και η προβολή ενός βίντεο έβγαζε την κάρτα από την αθόρυβη λειτουργία, αφού ο ρυθμός ανανέωσης έπρεπε να αυξηθεί και στις δύο οθόνες, με την κάρτα να παράγει αχρείαστα, παραπανίσια frames.

Η αλλαγή αυτή είναι για την ώρα διαθέσιμη μόνο στα Insider Builds των Windows 11, ωστόσο προσεχώς αναμένεται να κυκλοφορήσει ευρέως για όλους τους χρήστες του λειτουργικού συστήματος.