Η Intel ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με τις τιμές των επεξεργαστών της

Απάντησε στις φήμες
28 Ιουλίου 2023 23:56
Η Intel ξεκαθαρίζει τι θα γίνει με τις τιμές των επεξεργαστών της

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα σας ενημερώσαμε σχετικά με τις φήμες που έκαναν το γύρο του διαδικτύου και ήθελαν την Intel να αυξάνει προσεχώς τις τιμές όλων των επεξεργαστών της που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ράφια των καταστημάτων.

Συγκεκριμένα, η φήμη επισήμαινε πως η Intel αντιμετωπίζει εμπόδια κατά την ανάπτυξη ενός νέου εργοστασίου αξίας 17 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Μαγδεμβούργο της Ανατολικής Γερμανίας, με κύρια πρόκληση την έλλειψη χρηματοδότησης. Οι τοπικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να προσφέρουν πρόσθετες επιδοτήσεις για το εργοστάσιο, γεγονός που εμπόδισε σημαντικά την ανάπτυξή του. Κατά συνέπεια, η αύξηση των τιμών των CPUs θα μπορούσε να είναι μια στρατηγική απάντηση σε αυτό.

Τελικά, μιας και προκλήθηκε έντονη ανησυχία στην PC κοινότητα και η Intel δεν ήθελε να αφήσει τη φήμη ενδεχομένως να επηρεάσει τις πωλήσεις της, αποφάσισε να πάρει δημόσια θέση. Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Tom's Hardware, ένας αντιπρόσωπός της δήλωσε πως η εταιρία δεν έστειλε καμία επιστολή στα γερμανικά καταστήματα και ομοίως, ούτε πρόκειται να ανεβάσει τις τιμές των CPUs της, τουλάχιστον για την ώρα.

Η επίσημη απάντηση της Intel στις φήμες περί αύξησης τιμών των CPUs της:

Γενικά, η Intel δε σχολιάζει εικασίες σχετικά με αλλαγές στις τιμές του χαρτοφυλακίου της. Ωστόσο, μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η Intel δεν έχει στείλει την επιστολή που περιγράφεται στους πελάτες ή τους συνεργάτες της και δεν έχει δρομολογήσει αλλαγή τιμών στο χαρτοφυλάκιο των CPUs της αυτή τη στιγμή. Δεν έχουμε κανένα περαιτέρω σχόλιο να μοιραστούμε σχετικά με το θέμα.

Tags: