Αύξηση τιμών ετοιμάζει μάλλον η Intel για όλους τους επεξεργαστές της

Στο άμεσο μέλλον
26 Ιουλίου 2023 09:16
Αύξηση τιμών ετοιμάζει μάλλον η Intel για όλους τους επεξεργαστές της

Όπως όλα δείχνουν, η Intel σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές όλων των "Core" επεξεργαστών της στο πολύ άμεσο μέλλον. Συγκεκριμένα, αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της εταιρίας, η οποία πασχίζει να βρει περισσότερο κεφάλαιο, σε μια περίοδο που έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει νέα εργοστάσια και να κάνει μια γενικότερη αναδιάρθρωση.

Η είδηση έγινε αρχικά γνωστή μέσω μιας ανάρτησης στο αξιόπιστο γερμανικό μέσο PCGamesHardware. Η πηγή ισχυρίστηκε ότι είχε έρθει σε επαφή με δύο Γερμανούς προμηθευτές, οι οποίοι επιβεβαίωσαν πως έλαβαν επιστολή από την Intel, με την οποία τους ενημέρωνε για την επικείμενη αύξηση των τιμών. Ακόμη δε γνωρίζουμε πόσο ακριβώς ακριβότεροι θα γίνουν οι επεξεργαστές της εταιρίας, αλλά με την επιστολή της, η Intel τονίζει ότι θα αφορά όλους τους CPUs της που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε απόθεμα.

Αυτό σημαίνει πως θα αυξηθούν και οι τιμές των παλιότερων μοντέλων που έχουν σταματήσει να κατασκευάζονται, αλλά έχουν μείνει στα ράφια. Οι επηρεαζόμενοι CPUs περιλαμβάνουν τα Alder Lake (12η γενιά), Raptor Lake (13η γενιά) και τα επερχόμενα Raptor Lake Refresh (14η γενιά) μοντέλα, ενώ θα ισχύει και για τους μελλοντικούς Meteor Lake επεξεργαστές που θα έρχονται με το brand "Core Ultra".

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει μια πιθανότητα οι αυξήσεις να αφορούν μόνο την αγορά της Γερμανίας και όχι και την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η Intel αντιμετωπίζει εμπόδια κατά την ανάπτυξη ενός νέου εργοστασίου αξίας 17 δισεκατομμυρίων ευρώ στο Μαγδεμβούργο της Ανατολικής Γερμανίας, με κύρια πρόκληση την έλλειψη χρηματοδότησης. Οι τοπικές κυβερνήσεις αρνήθηκαν να προσφέρουν πρόσθετες επιδοτήσεις για το εργοστάσιο, γεγονός που εμπόδισε σημαντικά την ανάπτυξή του. Κατά συνέπεια, η αύξηση των τιμών των CPUs θα μπορούσε να είναι μια στρατηγική απάντηση σε αυτό, επηρεάζοντας ενδεχομένως μόνο τη γερμανική αγορά.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη επιβεβαίωση από την Intel, οπότε θα σας ενημερώσουμε εκ νέου αν αυτό αλλάξει.