Το YouTube Premium αύξησε σιωπηλά την τιμή του

Χωρίς κάποια επίσημη ανακοίνωση
21 Ιουλίου 2023 09:20
Το YouTube Premium αύξησε σιωπηλά την τιμή του

Η Google φαίνεται πως αύξησε σιωπηλά την τιμή του YouTube Premium κατά $2, σύμφωνα με την ανανεωμένη σελίδα εγγραφής που εντόπισε το 9to5Google. Η νέα τιμή είναι τώρα $14 από τα $12 που ήταν, ενώ η ετήσια συνδρομή σημείωσε αύξηση $20, από τα $120 στα $140. Αύξηση σημειώθηκε επίσης στο κόστος του Music Premium το οποίο από τα $10 πήγε στα $11 ανά μήνα. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση από την Google για αύξηση τιμών.

Πέρα από την αύξηση τιμών, το YouTube παίρνει μέτρα και για τα ad-blockers. Χρήστες που χρησιμοποιούν ad-blockers για να μη βλέπουν διαφημίσεις, βλέπουν τώρα ένα pop-up μήνυμα από το YouTube το οποίο τους προειδοποιεί πως θα μπλοκάρει τη δυνατότητα να βλέπουν videos αν δεν απενεργοποιήσουν το ad-blocker τους.

Στο μήνυμά του τονίζει πως οι διαφημίσεις επιτρέπουν στο YouTube να παραμείνει δωρεάν για δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως, ενώ αν ο χρήστης δε θέλει να βλέπει διαφημίσεις τον προτρέπει να εγγραφεί στο YouTube Premium έτσι ώστε να συνεχίσουν να πληρώνονται οι δημιουργοί περιεχομένου.