Viral βίντεο: Δύτες κατέγραψαν ένα από τα σπανιότερα ψάρια του πλανήτη

Έχει το παρατσούκλι “Ψάρι των σεισμών“
18 Ιουλίου 2023 17:08
Viral βίντεο: Δύτες κατέγραψαν ένα από τα σπανιότερα ψάρια του πλανήτη

Ομάδα δυτών κατέγραψε ένα από τα σπανιότερα ψάρια του πλανήτη σε βίντεο και πρόκειται για ένα γιγαντιαίο "βασιλιά της ρέγκας" (ψάρι-κουπί ή oarfish στα αγγλικά), ένα ψάρι που έχει και το προσωνύμιο ως "αγγελιοφόρος των σεισμών". 

Οι δύτες το βρήκανε στα ανοιχτά της θάλασσας της Ταϊβάν στην ακτή του Ruifang συγκεκριμένα και υπολόγισαν χονδρικά ότι το μήκος του έφτανε τα 2.5 μέτρα, αν και δεν είναι όσο τεράστιο νομίζετε. Το συγκεκριμένο είδος ψαριού μπορεί να φτάσει στο μέγιστο μέγεθός του τα 11 μέτρα, όντας το μεγαλύτερο από κάθε άλλο οστεώδες ψάρι του ωκεανού.

Ωστόσο, η συνάντηση αυτή των δυτών με τον "βασιλιά της ρέγκας" δεν πρέπει να είχε καλή κατάληξη για το θηρίο καθώς είχε κάτι μυστηριώδεις τρύπες στο υπόλοιπο σώμα του. "Πρέπει να πέθαινε για αυτό και κολύμπησε σε πιο ρηχά νερά" είπε ο εκπαιδευτής καταδύσεων Wang Cheng-Ru στην Jam Press, δηλώνοντας ότι ήταν το πρώτο του είδους του που συνάντησε σε όλα αυτά τα χρόνια καταδύσεων που κάνει. 

Οι ιστορίες για αυτό το αξιοθαύμαστο ψάρι λένε ότι σχετίζεται συχνά με αυτές διαφόρων αστικών μύθων και θαλάσσιων τεράτων. Συνήθως κρύβεται από τους ανθρώπους και αναδύεται στην επιφάνεια όταν καταλαβαίνει ότι πεθαίνει, ώστε να ξεβραστεί στις ακτές. Επίσης θεωρούνται ως πλάσματα που κολυμπούν σε πολύ βαθιά νερά και πως άρχισαν να εμφανίζονται περισσότερο μετά τον τραγικό σεισμό και το τσουνάμι στην Φουκουσίμα της Ιαπωνίας το 2011. 

Στα εντυπωσιακά πλάνα που κατέγραψαν οι δύτες και ανέβηκαν στον λογαριασμό @chengruwang στο Instagram, ένας από αυτούς φτάνει τόσο κοντά που καταφέρνει να το αγγίξει. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σπάνιο ψάρι: 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Business | Motivation | Technology (@wealth)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 汪承儒 (@chengruwang)

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 汪承儒 (@chengruwang)