Χάλασε ή κολλάει το PC σας; Η Microsoft ετοιμάζει νέα λειτουργία για να γλυτώσετε το format

Θα έρθει σύντομα στα Windows 11
15 Ιουλίου 2023 19:51
Χάλασε ή κολλάει το PC σας; Η Microsoft ετοιμάζει νέα λειτουργία για να γλυτώσετε το format

Κατά πάσα πιθανότητα κάποια στιγμή θα έχετε αναγκαστεί να κάνετε format τον υπολογιστή σας, όταν αρχίζει να κολλάει ή να εμφανίζει προβλήματα, όπως ξαφνικά ‘Blue Screens of Death’. Σίγουρα δεν πρόκειται για την καλύτερη εμπειρία, αφού απαιτεί χρονοβόρα backups και συνήθως μεταφράζεται σε αρκετές ώρες με το σύστημα «εκτός», μέχρι το περιβάλλον και όλα τα προγράμματα και τα αρχεία του χρήστη να στηθούν εκ νέου. Θέλοντας, λοιπόν, να κάνει τη ζωή των ανθρώπων με Windows 11 υπολογιστές λίγο ευκολότερη, η Microsoft ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό για να αποφευχθούν ορισμένα formats.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η νέα Canary έκδοση των Windows 11 (Build 25905), που έγινε διαθέσιμη για τα μέλη του Windows Insider προγράμματος, φέρνει μια επιλογή για άμεση επισκευή της εγκατάστασης του λειτουργικού, μέσα από το Windows Update. Η συγκεκριμένη λειτουργία κατεβάζει από τους servers της Microsoft την τρέχουσα έκδοση των Windows και την εγκαθιστά χωρίς να διαγράφει τα αρχεία και τα προγράμματα του χρήστη, λύνοντας θεωρητικά τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει κάποιος.

Η επίσημη ανακοίνωση στο blog των Windows αναφέρει:

Αυτή η λειτουργία κατεβάζει και εγκαθιστά μια ειδική έκδοση επισκευής του λειτουργικού συστήματος. Αυτή η λειτουργία επανεγκαθιστά το λειτουργικό σύστημα που έχετε, χωρίς να αφαιρέσει αρχεία, ρυθμίσεις ή εφαρμογές.

[…]


Αυτή η δυνατότητα μπορεί να είναι χρήσιμη σε πολλές περιπτώσεις, αλλά προορίζεται να χρησιμοποιείται για να διατηρείται η συσκευή ενημερωμένη και ασφαλής. Οι συσκευές ενδέχεται να χρειαστεί να ολοκληρώσουν τις ενημερώσεις που εκκρεμούν πριν ξεκινήσει αυτή η διαδικασία.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία σχετικά με το πότε ακριβώς η λειτουργία αυτή θα γίνει διαθέσιμη για όλους. Ωστόσο, αν κρίνουμε από το παρελθόν του Windows Insider προγράμματος, θα χρειαστούν κάποιοι μήνες δοκιμών μέχρι την ευρύτερη διάθεση.