Αλλάζει η γραμματοσειρά του Office μετά από 15 χρόνια!

Πείτε αντίο στην Calibri
14 Ιουλίου 2023 17:47
Αλλάζει η γραμματοσειρά του Office μετά από 15 χρόνια!

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια, η Microsoft είναι επιτέλους έτοιμη να αλλάξει την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά του Office. Ναι, ετοιμαστείτε να πείτε αντίο στην Calibri, η οποία θα παραχωρήσει τη θέση της στην Aptos.

Αυτή η νέα sans-serif γραμματοσειρά είναι εμπνευσμένη από την ελβετική τυπογραφία των μέσων του 20ου αιώνα και ήταν προηγουμένως γνωστή ως Bierstadt. Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Aptos δημιουργήθηκε από τον Steve Matteson, έναν από τους κορυφαίους σχεδιαστές γραμματοσειρών στον κόσμο. Πρόκειται για τον ίδιο σχεδιαστή που έφτιαξε και την Segoe UI, την οποία έκανε license η Microsoft για να τη χρησιμοποιήσει ως την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά στα Windows Vista, παραμένοντας μέχρι σήμερα στα Windows 11. Ο ίδιος είχε συνεισφέρει και στην ανάπτυξη των αρχικών βασικών TrueType γραμματοσειρών των Windows.

Η Aptos, λοιπόν, ήταν μια από τις πέντε υποψήφιες γραμματοσειρές που δοκίμαζε ο αμερικανικός κολοσσός από το 2021, μαζί με τις Grandview, Seaford, Skeena και Tenorite. Έπειτα από διεξοδικές δοκιμές όμως, κατέληξε σε αυτή, με τον Si Daniels της Microsoft να τονίζει:

Σήμερα ξεκινάμε την τελική φάση αυτής της σημαντικής αλλαγής, όπου η Aptos θα αρχίσει να εμφανίζεται ως η νέα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά στα Word, Outlook, PowerPoint και Excel για εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες. Και, τους επόμενους μήνες θα επεκταθεί ώστε να γίνει η προεπιλεγμένη γραμματοσειρά για όλους τους πελάτες μας. Ανυπομονούμε να γίνει άμεσα διαθέσιμη η Aptos, καθώς δημιουργήθηκε για να ενσωματώνει τις πολλές πτυχές της ανθρώπινης εμπειρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που η Aptos θα είναι πλέον επιλεγμένη εκ των προτέρων, η Calibri θα παραμείνει pinned ψηλά στο μενού των διαθέσιμων επιλογών. Περισσότερα για το όλο εγχείρημα μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.