xAI: Ο Elon Musk ίδρυσε νέα εταιρία με στόχο να κατανοήσει το σύμπαν

Που δραστηριοποιείται στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης
12 Ιουλίου 2023 19:45
xAI: Ο Elon Musk ίδρυσε νέα εταιρία με στόχο να κατανοήσει το σύμπαν

Ο Elon Musk μόλις ίδρυσε μια ολοκαίνουργια εταιρία που θα δραστηριοποιείται στο χώρο της τεχνητής νοημοσύνης. Γνωρίστε την xAI, η οποία έχει έναν απλό και ξεκάθαρο στόχο: Να κατανοήσει την πραγματική φύση του σύμπαντος.

Ο Musk θα είναι ο επικεφαλής της νέας αυτής εταιρίας, η οποία έρχεται να προστεθεί στην εντυπωσιακή λίστα των οργανισμών που διαχειρίζεται, πλάι στην Tesla και στην SpaceX.

Για το εξαιρετικά φιλόδοξο εγχείρημά του, ο Musk έχει επιστρατεύσει επιστήμονες που έχουν εργαστεί στο παρελθόν στις DeepMind, OpenAI, Google Research, Microsoft Research, Tesla και στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Συνολικά, η ομάδα του έχει συνεισφέρει σε μερικές από τις πιο σημαντικές εξελίξεις και τεχνολογίες του κλάδου της τεχνητής νοημοσύνης, έχοντας εργαστεί σε ηγετικές θέσεις στην ανάπτυξη των AlphaStar, AlphaCode, Inception, Minerva, GPT-3.5 και GPT-4.

Αξίζει να σημειωθεί πως η xAI είναι ξεχωριστή εταιρία από την X Corp, μητρική του Twitter, αλλά θα συνεργαστεί στενά με την Tesla, το Twitter και άλλες εταιρίες για να φέρει εις πέρας την αποστολή της.

Περισσότερα για το όλο εγχείρημα αναμένεται να αποκαλυφθούν σε ένα  Twitter Spaces chat την Παρασκευή 14 Ιουλίου.

Για την ιστορία και σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Musk έπαιξε καθοριστικό ρόλο και στη δημιουργία του PayPal, διαμορφώνοντας έτσι τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε συναλλαγές μέσω του διαδικτύου, ίδρυσε την SpaceX που είναι ίσως η κορυφαία εταιρία στο χώρο της αεροδιαστημικής τεχνολογίας, ενώ είναι και επικεφαλής της Tesla, η οποία έχει αλλάξει το χώρο των αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια, μέσα από τις ηλεκτρικές της προτάσεις και την εξέλιξη της τεχνολογίας αυτόνομης οδήγησης.

Συγχρόνως, είναι και ο ιδρυτής της The Boring Company που ασχολείται με την κατασκευή τούνελ στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και συνιδρυτής της Neuralink που αναπτύσσει διεπαφές εγκεφάλου-μηχανής. Φυσικά, η xAI είναι η νεότερη προσθήκη στην εντυπωσιακή αυτή λίστα μετά το Twitter, το πασίγνωστο μέσο κοινωνικής δικτύωσης που ο Musk αγόρασε για 44 δισεκατομμύρια δολάρια.