PRIME: Το ενεργειακό ποτό των Logan Paul και KSI στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ

Υπάρχουν ερωτηματικά για τις επιδράσεις του στα άτομα μικρής ηλικίας
10 Ιουλίου 2023 20:48
PRIME: Το ενεργειακό ποτό των Logan Paul και KSI στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA) κλήθηκε να διερευνήσει την υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη των ενεργειακών ποτών PRIME Energy. Πρόκειται για το πλέον παγκοσμίως γνωστό brand που προωθούν εδώ και χρόνια οι αστέρες του YouTube Logan Paul και KSI.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο γερουσιαστής Chuck Schumer, επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας, δήλωσε ότι τα PRIME Energy πωλούνται και σε παιδιά, παρόλο που περιέχουν επικίνδυνα επίπεδα καφεΐνης που θα μπορούσαν να βλάψουν την υγεία τους.

Σύμφωνα με τον Schumer, τα PRIME Energy έχουν 200 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης σε κάθε κουτάκι, δηλαδή υπερδιπλάσια ποσότητα από ένα Red Bull και εξαπλάσια από μια Coca-Cola. Μάλιστα, τόνισε ότι τα PRIME έχουν εξελιχθεί σε "ένα από τα πιο κορυφαία σύμβολα στάτους για τα παιδιά" και προωθούνται ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τους influencers. Προειδοποίησε, λοιπόν, ότι πολλοί γονείς μπορεί να μη γνωρίζουν τους κινδύνους και μπορεί να τα μπερδεύουν με τα PRIME Hydration, ένα ξεχωριστό αθλητικό ποτό χωρίς καφεΐνη.

Ο Schumer κάλεσε τον FDA να διερευνήσει τα συστατικά, την περιεκτικότητα σε καφεΐνη και τους ισχυρισμούς του μάρκετινγκ, καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις στην υγεία των νεαρών καταναλωτών. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, θα μπορούσαν να προκαλέσουν πονοκεφάλους, νευρικότητα, άγχος, προβλήματα ύπνου, μέχρι και καρδιακά ζητήματα στα παιδιά.

Για την ιστορία, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συμβουλεύει να μην χρησιμοποιούνται προϊόντα με καφεΐνη από παιδιά κάτω των 12 ετών και συνιστά όχι περισσότερα από 100 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης την ημέρα για εφήβους μεταξύ 12 και 18 ετών.

Προφανώς, μιας και πρόκειται για ζήτημα υγείας, η εταιρία προέβη αμέσως σε δημόσια απάντηση, επισημαίνοντας τις διαφορές μεταξύ των δύο της προϊόντων και τονίζοντας πως το ενεργειακό της ποτό έχει συγκρίσιμα ποσά καφεΐνης με άλλα κορυφαία energy drinks.

Η απάντησή της ακολουθεί παρακάτω.