Η Hyperloop Technologies απέκτησε CEO

Το όραμα του Elon Musk πιο κοντά στην υλοποίηση
19 Σεπτεμβρίου 2015 07:46
Η Hyperloop Technologies απέκτησε CEO

Η Hyperloop Technologies, μια εταιρία μόλις ενός έτους με ταχύτατη ανάπτυξη, για την οποία είδαμε κιόλας να γίνεται αφιέρωμα του Forbes, θέλει να κάνει τα υπερηχητικά επίγεια ταξίδια πραγματικότητα, υλοποιώντας έτσι το όραμα του Elon Musk για μετακινήσεις επιβατικού κοινού σε ταχύτητες ρεκόρ. Η εταιρία υποστηρίζεται από επιτυχημένους επενδυτές, όπως ο Shervin Pishevar της Uber και έχει κατασκευάσει εργοτάξιο 344 στρεμμάτων έξω από το Los Angeles, ενώ διαχειρίζεται αρχικά κεφάλαια ύψους $80 εκατομμυρίων.

Τώρα, η Hyperloop Technologies έχει και CEO, τον Rob Lloyd, πρώην Πρόεδρο της Cisco. Υπό την ηγεσία του η εταιρία, η οποία αποτελείται μέχρι στιγμής από 50 άτομα προσωπικού, θα κατασκευάσει δοκιμαστική γραμμή 3.2 χιλιομέτρων. Η εταιρία θα ξεκινήσει τη μεταφορά φορτίων με τη νέα τεχνολογία, πριν να περάσει στη μεταφορά ανθρώπων.

Η ασφάλεια είναι η νούμερο ένα ανησυχία, αφού στα 1287 χιλιόμετρα την ώρα ταχύτητα οι κίνδυνοι είναι πολλοί. Η ασφάλεια μπορεί να είναι αυτή επίσης που θα σπρώξει την εκτιμώμενη επένδυση των $6 δισεκατομμυρίων σε δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια.