Η Microsoft στηρίζει την εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών

Με $75 εκατομμύρια
19 Σεπτεμβρίου 2015 07:18
Η Microsoft στηρίζει την εκπαίδευση στην επιστήμη των υπολογιστών

Η Microsoft θέλει να στηρίξει την πρόσβαση στον τομέα της εκπαίδευσης που έχει να κάνει με την επιστήμη των υπολογιστών, όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο. Δεσμεύτηκε πως μέσα στα επόμενα 3 χρόνια θα διαθέσει $75 εκατομμύρια σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, τόσο με τη μορφή μετρητών όσο και με τη μορφή πόρων, με τελικό στόχο την εκπαίδευση παιδιών από χώρες και ομάδες που δεν αντιπροσωπεύονται τόσο έντονα στον τομέα της τεχνολογίας.

Η Microsoft εργάζεται ήδη προς αυτό το σκοπό με το Technology Education and Literacy in Schools (TEALS), ένα πρόγραμμα με το οποίο τοποθετεί ειδικούς της τεχνολογίας σε σχολεία για διάρκεια 2 ετών, για να εκπαιδεύσουν τους καθηγητές ως προς τη διδασκαλία της επιστήμης των υπολογιστών. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε ήδη σε 130 σχολεία πέρυσι, με τη Microsoft να θέλει να φτάσει τα 700 σχολεία σε 3 χρόνια.

Ο ίδιος ο CEO, Satya Nadella, έχει δηλώσει πως “η υπολογιστική σκέψη θα είναι σχετική σχεδόν με κάθε άποψη της οικονομίας μας και πρέπει να αρχίσει με εμάς να λέμε «ας αναπτύξουμε αυτές τις ικανότητες», ώστε να διδάσκεται όπως η βιολογία και η χημεία. Η δέσμευση μας σε αυτό με επιδότηση μη κερδοσκοπικών οργανισμών και κοινοτήτων θα πετύχει το στόχο της”. Η συνεργασία της Microsoft με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς επεκτείνεται σε πάνω από 80 χώρες, από τη Λατινική Αμερική, την Ευρώπη και την Αφρική, μέχρι την Ασία και τη Μέση Ανατολή.