Η Tesla μπαίνει στην τεράστια αγορά της Ινδίας

Συνάντηση Musk και Modi
23 Ιουνίου 2023 10:33
Η Tesla μπαίνει στην τεράστια αγορά της Ινδίας

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, ο Ινδός Πρωθυπουργός, Narendra Modi, είχε μία κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Elon Musk, όπου συζήτησαν πιθανότητες επενδύσεων στους τομείς των ηλεκτρικών οχημάτων και του εμπορικού διαστημικού τομέα. Ο Modi κάλεσε τον Musk να επισκεφθεί την Ινδία, με τον Musk να απαντά πως θα “προσπαθήσει να βρει το σωστό χρόνο για να γίνει αυτό”, αλλά ξεκαθάρισε πως η Tesla θα βρεθεί στην Ινδία “το συντομότερο δυνατόν”.

Ο Musk αποκάλεσε τον εαυτό του “fan του κ. Modi” και τόνισε πως η Ινδία “έχει τη μεγαλύτερη δυναμική από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη χώρα στον κόσμο”.

Νοιάζεται πραγματικά για την Ινδία γιατί μας πιέζει να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις εκεί, κάτι το οποίο σκοπεύουμε να κάνουμε. Απλά προσπαθούμε να βρούμε το σωστό χρόνο. Είμαι σίγουρος πως η Tesla θα έρθει στην Ινδία και αυτό θα γίνει όσο πιο σύντομα είναι ανθρωπίνως δυνατόν.

Τα αρχικά σχέδια για είσοδο της Tesla στην Ινδία είχαν παγώσει πέρυσι, καθώς η κυβέρνηση επέμενε η Tesla να κατασκευάζει τα οχήματά της τοπικά στη χώρα, ενώ η εταιρία ήθελε να ξεκινήσει με εισαγωγές για να ελέγξει τη ζήτηση. Τον προηγούμενο μήνα όμως η Tesla πρότεινε τη δημιουργία ενός εργοστασίου στην Ινδία για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ εξετάζει και το ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου για παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων.

Τέλος, ο Musk είπε πως ελπίζει να φέρει στην Ινδία και την υπηρεσία δορυφορικού internet, Starlink.

Δε θέλω να προτρέχω σε μεγάλες ανακοινώσεις, αλλά νομίζω πως είναι πολύ πιθανό να επενδύσουμε σημαντικά στις σχέσεις μας με την Ινδία.