ΒΙΝΤΕΟ: Ένας δράκος από drones ζωντάνεψε στον ουρανό της Κίνας

Ένα θέαμα που κόβει την ανάσα
20 Ιουνίου 2023 19:18
ΒΙΝΤΕΟ: Ένας δράκος από drones ζωντάνεψε στον ουρανό της Κίνας

Ένα βίντεο από ένα εντυπωσιακό σόου με drones που δημιούργησε έναν ιπτάμενο δράκο στον ουρανό έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες. Το σόου ήταν μέρος των εορτασμών για το φεστιβάλ Dragon Boat Festival στη Σενζέν της Κίνας, στις 19 Ιουνίου.

Το βίντεο, που δημοσιεύτηκε αρχικά από τον λογαργιασμό Sharing Travel στο Twitter, δείχνει εκατοντάδες drones να σχηματίζουν έναν τεράστιο δράκο που κινείται και αλλάζει χρώματα στον νυχτερινό ουρανό. Ο δράκος πετάει πάνω από το πάρκο Longhua, όπου χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν το θέαμα, το οποίο ομολογουμένως κόβει την ανάσα ακόμη και από τα καταγεγραμμένα πλάνα.

Το Dragon Boat Festival, επίσης γνωστό ως Φεστιβάλ Duanwu, είναι ένα παραδοσιακό κινεζικό φεστιβάλ που τιμά τον θάνατο του ποιητή και πατριώτη Qu Yuan. Γιορτάζεται την πέμπτη ημέρα του πέμπτου μήνα του σεληνιακού ημερολογίου, η οποία πέφτει στις 19 Ιουνίου φέτος. Ένα από τα έθιμα της γιορτής είναι οι αγώνες με βάρκες δράκων σε ποτάμια και λίμνες.

Η επίδειξη με τα drones ήταν μια σύγχρονη εκδοχή της αρχαίας παράδοσης και εντυπωσίασε πολλούς θεατές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ορισμένοι επαίνεσαν τη δημιουργικότητα και την τεχνολογία πίσω από την επίδειξη, ενώ άλλοι αστειεύτηκαν ότι ήταν μια γεύση από αυτό που μπορεί να έβλεπαν οι αρχαίοι άνθρωποι. Για παράδειγμα, ένας χρήστης σχολίασε: "Τώρα ξέρω τι είχαν δει οι πρόγονοί μας, είναι πίσω από το μέλλον...".

Το βίντεο έχει προβληθεί περισσότερες από 1,4 εκατομμύρια φορές και έχει λάβει χιλιάδες likes και retweets. Μπορείτε να το βρείτε παρακάτω.