Η Firefly Aerospace εξαγόρασε ότι απέμεινε από την Virgin Orbit

Αφού κήρυξε πτώχευση
18 Ιουνίου 2023 08:00
Η Firefly Aerospace εξαγόρασε ότι απέμεινε από την Virgin Orbit

Η Virgin Orbit κήρυξε πτώχευση και το Μάιο όλα τα περουσιακά της στοιχεία βγήκαν σε δημοπρασία, όπου πωλήθηκαν έναντι $36 εκατομμυρίων. Τώρα, η Firefly Aerospace συμφώνησε να αγοράσει και όσα περίσσεψαν, αξίας $3.8 εκατομμυρίων.

Αυτά που αγόρασε η Firefly Aerospace περιλαμβάνουν τα περιεχόμενα δύο εγκαταστάσεων παραγωγής της Virgin Orbit. Μεταξύ τους οι κινητήρες των αεροπλάνων και εξαρτήματα των Launcher One.

Η Virgin Orbit ήταν μία πολλά υποσχόμενη spinoff εταιρία της Virgin Galactic, η οποία εξειδικευόταν στην εκτόξευση πυραύλων από ένα Boeing 747, οι οποίοι μετέφεραν δορυφόρους σε τροχιά. Μόλις 4 από τις 6 προσπάθειές της ήταν επιτυχημένες και το Μάρτιο η εταιρία προέβη σε “επιχειρησιακή στάση”, προσπαθώντας να βρει επενδυτές. Κάτι που δεν έγινε και αναγκάστηκε να δηλώσει χρεωκοπία λίγες εβδομάδες αργότερα.

Η Firefly Aerospace από την άλλη με έδρα το Τέξας, αναπτύσσει ένα πύραυλο δύο σταδίων που ονομάζει Firefly Alpha. Η πρώτη της απόπειρα εκτόξευσης απέτυχε το 2021 αλλά την επόμενη χρονιά είχε μία μερικώς επιτυχημένη εκτόξευση και τώρα αναμένει την τρίτη της προσπάθεια.