Meta: Με εντολή Zuckerberg η επιστροφή στα γραφεία για τους εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Από τον Σεπτέμβριο
04 Ιουνίου 2023 14:11
Meta: Με εντολή Zuckerberg η επιστροφή στα γραφεία για τους εργαζόμενους εξ αποστάσεως

Εδώ και καιρό η Meta, μητρική εταιρία των Facebook και Instagram, προσπαθεί να πείσει τους εργαζομένους της να επιστρέψουν στα γραφεία και τώρα μάλλον θα το πετύχει. 

Με εντολή Mark Zuckerberg, CEO της Meta, όσοι εργαζόμενοι ήταν τοποθετημένοι στα γραφεία των προηγούμενο καιρό και λόγω της πανδημίας επέλεξαν να δουλεύουν εξ αποστάσεως, θα πρέπει να επιστρέψουν στα πόστα τους για τουλάχιστον τρεις μέρες την εβδομάδα. Η αλλαγή αυτή θα ισχύει από 5 Σεπτεμβρίου, όπως ανέφερε η Meta στο Engadget και δεν ισχύει για όσους έχουν προσληφθεί για να δουλεύουν αποκλειστικά εξ αποστάσεως

Σε δήλωση εκπροσώπου της Meta λέγεται ότι η εταιρία "δεσμεύεται στην κατανεμημένη εργασία" και ότι οι άνθρωποι μπορούν να προσφέρουν "ουσιαστικό αντίκτυπο" τόσο στο γραφείο όσο και στην εργασία από το σπίτι. Αυτό είναι μέρος μιας προσπάθειας να βελτιωθεί η συνεργασία και η εργασιακή κουλτούρα που βοηθούν το προσωπικό να κάνει το καλύτερο δυνατό, σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο της Meta. Πρόκειται για τμήμα μιας υβριδικής στρατηγικής που ανακοινώθηκε προηγουμένως και η οποία συνοδεύτηκε από μαζικές απολύσεις.

Η Meta βλέπει το 2023 ως το "έτος της αποδοτικότητας" και πιστεύει ότι είναι απαραίτητη κάποιου είδους δια ζώσης ομαδική δουλειά για τη μέγιστη παραγωγικότητα. Σε μερικές ακόμη απολύσεις προέβη η Meta στα τέλη Μαίου, χωρίς να διευκρινίζεται ο αριθμός τους. 

Συνεχίζω να πιστεύω πως η επιβράδυνση των προσλήψεων, η απλοποίηση της δομής διαχείρισης, η αύξηση του ποσοστού της εταιρίας που είναι τεχνικό και η αυστηρή θέσπιση προτεραιοτήτων στα projects, θα βελτιώσει την ταχύτητα και την ποιότητα της δουλειάς μας. - Zuckerberg

Οι “διπλωματικές” δηλώσεις του Zuckerberg μεταφράζονται σε ένα συνολικό αριθμό απολύσεων εργαζομένων που φτάνουν τους 21.000 από τον περασμένο Νοέμβριο. Παρόλο που το trend απολύσεων είναι διάχυτο σε όλη την tech βιομηχανία με Google, Amazon, Microsoft και πολλούς ακόμα να προβαίνουν σε μαζικές απολύσεις, αξίζει να αναφερθεί πως η Meta έχει έως τώρα τον υψηλότερο αριθμό απολύσεων στη βιομηχανία.