Το WhatsApp έχει μια νέα λειτουργία για τα προσωπικά μηνύματα που δεν πρέπει να δει κανείς

Ένα πολύ χρήσιμο νέο χαρακτηριστικό
16 Μαΐου 2023 20:02
Το WhatsApp έχει μια νέα λειτουργία για τα προσωπικά μηνύματα που δεν πρέπει να δει κανείς

Το WhatsApp, η πασίγνωστη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και κλήσεων της Meta, φέρνει τώρα ένα νέο, εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό, για να μην πέσουν ποτέ ξανά σε ανεπιθύμητα μάτια τα πολύ προσωπικά σας μηνύματα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την ιδιωτικότητα των χρηστών, η πλατφόρμα, την οποία χρησιμοποιούν καθημερινά πάνω από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, έφερε τώρα το ‘Chat Lock’.

Σε αντίθεση με την υπάρχουσα λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να κλειδώνουν ολόκληρη την εφαρμογή χρησιμοποιώντας κωδικό πρόσβασης/PIN ή βιομετρικό έλεγχο με δαχτυλικό αποτύπωμα, το Chat Lock προσφέρει τη δυνατότητα κλειδώματος μεμονωμένων συνομιλιών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε πλέον να κλειδώσετε συγκεκριμένα chats, είτε πρόκειται για ένας προς ένας συζητήσεις με αγαπημένα πρόσωπα είτε για ομαδικές με φίλους. Μόλις κλειδωθούν, οι συνομιλίες αυτές θα κρύβονται από τα κύρια εισερχόμενα του WhatsApp και θα μεταφέρονται σε έναν ξεχωριστό φάκελο.

Έτσι, ακόμη και αν κάποιος ξεκλειδώσει το κινητό και την εφαρμογή, έπειτα θα πρέπει να ξεκλειδώσει και το φάκελο αυτό. Φυσικά, η λειτουργία είναι πολύ χρήσιμη αν κάποιος δε θέλει να βάλει γενικά κωδικό στην εφαρμογή για ταχύτητα, αλλά έχει ορισμένες συνομιλίες που θέλει οπωσδήποτε να προστατέψει.

Η Chat Lock λειτουργία μπορεί να βρεθεί στην ενότητα Πληροφορίες της κάθε συνομιλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν κάποια συζήτηση κλειδωθεί, οι ειδοποιήσεις στο κινητό δεν θα εμφανίζουν το περιεχόμενο του μηνύματος. Η Meta σχεδιάζει να βελτιώσει περαιτέρω τη λειτουργία στο μέλλον, όπως για παράδειγμα με προσαρμοσμένους κωδικούς για το κάθε chat που θέλει να κλειδώσει ο χρήστης ξεχωριστά.

Tags: