WhatsApp: Η Meta φέρνει την επιλογή να στέλνετε HD φωτογραφίες

Θα ακολουθήσουν και τα βίντεο μετά
18 Αυγούστου 2023 15:39
WhatsApp: Η Meta φέρνει την επιλογή να στέλνετε HD φωτογραφίες

Όποιος προσπαθήσει να στείλει εικόνες μέσω της γνωστής εφαρμογής WhatsApp θα δει ότι παρόλο που οι εικόνες φαίνονται υψηλής ανάλυσης στο κινητό του, στην εφαρμογή είναι σχεδόν συμπιεσμένες. Αυτό φαίνεται ότι πρόκειται να αλλάξει πολύ σύντομα, καθώς η Meta θα αναβαθμίσει την εφαρμογή φέρνοντας νέες λειτουργίες.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το The Verge, η Meta ετοιμάζει ένα ολοκαίνουργιο update για το WhatsApp που θα επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν HD φωτογραφίες, δηλαδή υψηλής ανάλυσης. Η εταιρία το λέει ως “HD Quality Photos” και αυτό σημαίνει την πλήρη ανάλυση της εικόνας, χωρίς περιορισμούς.

Επιπροσθέτως θα έρθει και η Standard ποιότητα που θα ρίχνει την ανάλυση στο μισό, αλλά οι εικόνες θα μεταφέρονται πολύ γρήγορα και δε θα πιάνουν μεγάλο χώρο. Η επιλογή ως HD θα βρίσκεται στο πάνω μέρος και όταν το πατήσετε θα σας βγαίνουν οι δύο παραπάνω επιλογές (HD, Standard), έτσι ώστε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει την εκάστοτε στιγμή. Όλες οι εικόνες θα εξακολουθούν να είναι κρυπτογραφημένες.

Συνεχίζοντας, η εταιρία φαίνεται ότι ετοιμάζει και τα “HD Videos”, που θα λειτουργούν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Δηλαδή θα μπορείτε να στέλνετε βίντεο μεγαλύτερης χωρητικότητας και ανάλυσης εάν θέλετε.

Το νέο χαρακτηριστικό θα έρθει με την beta έκδοσης 23.11.0.76 στα iOS και 2.23.12.13 στα Android, αλλά προς το παρόν δε γνωρίζουμε πότε ακριβώς.

Tags: