Η Google έχει μια νέα λειτουργία για να μην χάσετε ποτέ ξανά κάποιον λογαριασμό σας

Ένα πολυπόθητο χαρακτηριστικό καταφθάνει στο Google Authenticator
25 Απριλίου 2023 14:53
Η Google έχει μια νέα λειτουργία για να μην χάσετε ποτέ ξανά κάποιον λογαριασμό σας

Επιτέλους, χάρη στη νεότερη ενημέρωση του Google Authenticator για τα Android και iOS, οι χρήστες μπορούν πλέον να αποθηκεύουν τη λίστα των λογαριασμών που έχουν προσθέσει στην εφαρμογή για επιπλέον ασφάλεια μέσω two-step κωδικών μίας χρήσης.

Συγκεκριμένα, όλοι οι λογαριασμοί που έχει προσθέσει κάποιος στην εφαρμογή αποθηκεύονται πλέον στο cloud και στο Google προφίλ του. Έτσι, εξαλείφεται η ανησυχία ότι μπορεί ενδεχομένως να χαθεί εντελώς η πρόσβαση σε κάποιον λογαριασμό, αν κλαπεί, χαθεί ή καταστραφεί το smartphone του. Επίσης, αυτή η βελτίωση σημαίνει ότι οι χρήστες δεν χρειάζεται πλέον να εξουσιοδοτούν εκ νέου όλες τις συνδεδεμένες εφαρμογές/λογαριασμούς ή να σαρώνουν από την αρχή τον σχετικό QR κωδικό όταν αποκτούν ένα νέο smartphone.

Για να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία συγχρονισμού, οι χρήστες πρέπει να έχουν εγκαταστήσει την τελευταία έκδοση του Google Authenticator στις συσκευές τους και να ακολουθήσουν τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να συνδεθούν στους Google λογαριασμούς τους. Όπως είναι προφανές, οι χρήστες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι ο Google λογαριασμοί τους είναι όσο πιο ασφαλής γίνεται, αφού πλέον η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην εφαρμογή Authenticator θα μπορούσε να έχει ολέθριες συνέπιες.

Παρόλο που ο συγχρονισμός στο cloud δεν είναι μια νέα ιδέα, με εφαρμογές όπως το Microsoft Authenticator να προσφέρουν ήδη παρόμοιες λειτουργίες, η δημοτικότητα του Google Authenticator σημαίνει ότι αυτή η ενημέρωση θα έχει σημαντικό αντίκτυπο για τους εκατομμύρια χρήστες που βασίζονται στην εφαρμογή για την προστασία των λογαριασμών τους. Σύμφωνα με τα στατιστικά του Play Stοre, η εφαρμογή μετρά μέχρι σήμερα πάνω από 100 εκατομμύρια λήψεις.

Ας ελπίσουμε, λοιπόν, ότι αυτή η ενημέρωση θα ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να υιοθετήσουν τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, χωρίς να φοβούνται για το τι θα συμβεί αν πάθει κάτι το κινητό τους.

Tags: