Απολαύστε το ουίσκι σας σε συνθήκες μικροβαρύτητας

Ένα “διαστημικό ποτήρι” από την Ballantines
08 Σεπτεμβρίου 2015 07:00
Απολαύστε το ουίσκι σας σε συνθήκες μικροβαρύτητας

Το διάστημα είναι ένα δύσκολο περιβάλλον για να απολαύσετε το αγαπημένο σας ουίσκι. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκαν στην Ballantines και ανέθεσαν στον James Parr του Open Space Agency να σχεδιάσει ένα ποτήρι για ουίσκι, ειδικά για περιβάλλον με μηδενική βαρύτητα.

Αφού δοκίμασε αρκετά σχέδια, κατέληξε σε ένα σφαιρικό ποτήρι με βάση από κόκκινο χρυσό και ανοξείδωτο ατσάλι για να μπορεί να δημιουργήσει την απαραίτητη επιφανειακή τάση για να κρατήσει το ποτό κάτω. Το υγρό έπειτα περνάει από διάφορα σωληνάκια στα τοιχώματα του ποτηριού μέχρι να καταλήξει στο χρυσό κομμάτι που έρχεται σε επαφή με το στόμα. Το ποτήρι δεν είναι γυάλινο, αλλά ένα 3D-printed PLA πλαστικό ιατρικού βαθμού, σαν αυτό που χρησιμοποιείται σε βαλβίδες καρδιάς. Η βάση έχει επίσης ένα μαγνήτη ο οποίος είναι απαραίτητος για να κολλάει το ποτήρι σε διάφορες επιφάνειες.

Μάλλον θα παραμείνει απλά ένα διαφημιστικό κόλπο, αφού η χρήση του από αστροναύτες είναι μάλλον απίθανη, αλλά είναι εντυπωσιακό πόση σκέψη δαπανήθηκε στο σχεδιασμό ενός ποτηριού ουίσκι. Περισσότερα για το θέμα, μαζί με τεχνικές λεπτομέρειες, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Tags: