Προσοχή: Απατεώνες στέλνουν ψεύτικα e-mails που φαίνεται σα να έρχονται όντως από το YouTube!

Επίσημη προειδοποίηση από την εταιρία
05 Απριλίου 2023 13:29
Προσοχή: Απατεώνες στέλνουν ψεύτικα e-mails που φαίνεται σα να έρχονται όντως από το YouTube!

Η ομάδα του YouTube εξέδωσε επίσημη προειδοποίηση για μια νέα phishing επίθεση που έχει παρατηρηθεί τελευταία, προσπαθώντας να προφυλάξει τους χρήστες της πλατφόρμας.

Ειδικότερα, το YouTube προειδοποίησε τους χρήστες του για μια νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που προσπαθεί να τους εξαπατήσει ώστε να κάνουν κλικ σε μολυσμένα links. Αυτό που κάνει την απάτη τρομερά επικίνδυνη στην προκειμένη περίπτωση, είναι ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου φαίνεται όντως σα να προέρχονται όντως από το ίδιο το YouTube και σα να χρησιμοποιούν την επίσημη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ‘[email protected]’.

Αυτά τα e-mails περιλαμβάνουν έναν σύνδεσμο που υποτίθεται ότι εξηγεί τη "νέα monetisation πολιτική" της πλατφόρμας και τους "νέους κανόνες" για τους δημιουργούς περιεχόμενου του YouTube. Ωστόσο, αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν προέρχονται από το YouTube και το link τους είναι μια απόπειρα phishing που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το λογαριασμό του χρήστη ή να μολύνει τη συσκευή του με κακόβουλο λογισμικό.

Εάν λάβετε κάποιο τέτοιο μήνυμα, μην κάνετε κλικ σε καμία περίπτωση στους συνδέσμους ή στα συνημμένα αρχεία και διαγράψτε το αμέσως. Το YouTube δήλωσε ότι οι ομάδες του διερευνούν το ζήτημα και μοιράστηκε μερικές συμβουλές για να παραμείνετε ασφαλείς.

Η επίσημη ανακοίνωση του YouTube σχετικά με τα phishing e-mails:

Προσοχή: βλέπουμε αναφορές για μια απόπειρα phishing που εμφανίζει το [email protected] ως αποστολέα.

Να είστε προσεκτικοί και να μην κατεβάσετε/ανοίξετε κανένα αρχείο αν λάβετε αυτό το email.

Tags: