Η πασίγνωστη για τα laptops της Acer φτιάχνει τώρα ηλεκτρικό ποδήλατο!

Γνωρίστε το ebii
20 Μαρτίου 2023 13:13
Η πασίγνωστη για τα laptops της Acer φτιάχνει τώρα ηλεκτρικό ποδήλατο!

Η Acer, η ταϊβανέζικη εταιρεία που είναι πασίγνωστη για τους φορητούς υπολογιστές της, ανακοίνωσε την είσοδό της σε μια νέα αγορά, αυτή των ηλεκτρονικών ποδηλάτων. Συγκεκριμένα, η εταιρία παρουσίασε το ebii, ένα ηλεκτρονικό ποδήλατο μονού μοτέρ, με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για αστικές μετακινήσεις.

Το ebii διαθέτει κομψή και ελαφριά σχεδίαση, με βάρος που ανέρχεται σε μόλις 15 κιλά. Αυτό σημαίνει δηλαδή πως είναι ελαφρύτερο από τα περισσότερα ανταγωνιστικά e-bikes της αγοράς. Το βασικό χαρακτηριστικό του είναι η λειτουργία τεχνητής νοημοσύνης ebiiAssist, η οποία προσαρμόζει την υποβοήθηση στο πετάλι ανάλογα με τις συνθήκες οδήγησης και τις προτιμήσεις του χρήστη. Το ebiiAssist μαθαίνει επίσης από τις συνήθειες του αναβάτη με την πάροδο του χρόνου και προσαρμόζεται ανάλογα. Το ποδήλατο διαθέτει collision detection αισθητήρες, λάστιχα χωρίς αέρα για αποφυγή των φούιτ και φώτα σε κάθε του πλευρά.

Το ebii συνοδεύεται και από μια smartphone εφαρμογή που ονομάζεται ebiiGO και παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, την ταχύτητα, τις συνιστώμενες διαδρομές και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Η εφαρμογή επιτρέπει επίσης στους χρήστες να κλειδώνουν και να ξεκλειδώνουν το ποδήλατο εξ αποστάσεως και τους ειδοποιεί σε περίπτωση οποιασδήποτε απόπειρας κλοπής.

Το Acer ebii αναμένεται να γίνει διαθέσιμο σε επιλεγμένες αγορές αργότερα φέτος. Η συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας και η τιμή του δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμη, αλλά είναι πιθανό να είναι ανταγωνιστική με άλλα ηλεκτρονικά ποδήλατα της αγοράς.