ΦΗΜΗ: Το Samsung Galaxy S24 Ultra θα τερματίσει το zoom με κάμερα που θα ξεπερνά κατά πολύ το 100Χ

Νέες πληροφορίες για την επόμενη ναυαρχίδα της εταιρίας
18 Μαρτίου 2023 17:38
ΦΗΜΗ: Το Samsung Galaxy S24 Ultra θα τερματίσει το zoom με κάμερα που θα ξεπερνά κατά πολύ το 100Χ

Χωρίς αμφιβολία, μια από τις πιο εντυπωσιακές πτυχές του Samsung Galaxy S23 Ultra είναι η κάμερά του και ειδικότερα το εντυπωσιακό 100X zoom που προσφέρει. Όπως φαίνεται, αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού του χρόνου ο κορεατικός κολοσσός σκοπεύει να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχη.

Αναλυτικότερα, η Samsung φαίνεται ότι εργάζεται πάνω σε έναν ολοκαίνουργιο αισθητήρα ανάλυσης 200MP για την επερχόμενη ναυαρχίδα της, το Galaxy S24 Ultra. Ο νέος αυτός αισθητήρας αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τη συνολική απόδοση της κάμερας της συσκευής, παρόλο που θα διαθέτει την ίδια ανάλυση με τον αισθητήρα 200MP που υπάρχει ήδη στο Galaxy S23 Ultra.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Samlover, η Samsung θέλει να βελτιώσει περαιτέρω τις φωτογραφικές δυνατότητες των ναυαρχίδων της. Για το λόγο αυτό, αναπτύσσει το νέο αισθητήρα που προορίζει για το Galaxy S24 Ultra, αντί να χρησιμοποιήσει τον ήδη υπάρχον, με μερικούς να εικάζουν πως θα επιχειρήσει μεταξύ άλλων να αυξήσει το μέγεθος των pixels για να ξεπερνούν τα 0.6μm.

Συνολικά, το Galaxy S24 Ultra ακούγεται ότι θα διαθέτει τετραπλό σύστημα καμερών στο πίσω μέρος του, το οποίο θα απαρτίζεται από έναν περισκοπικό τηλεφακό των 12MP, έναν τηλεφακό των 12MP και έναν υπερευρυγώνιο φακό των 12MP. Η μπροστινή κάμερα του Galaxy S24 Ultra για τη λήψη selfies θα είναι μονή, με ανάλυση 32MP.

Σύμφωνα πάντα με τις φήμες, ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του συστήματος κάμερας του Galaxy S24 Ultra θα είναι οι δυνατότητες zoom. Η συσκευή φημολογείται ότι θα διαθέτει πλέον λειτουργία zoom 150X που θα επιτρέπει στους χρήστες να απαθανατίζουν ακόμη πιο μακρινά αντικείμενα με ευκρίνεια και λεπτομέρεια. Η συσκευή θα διαθέτει επίσης μια νέα λειτουργία μεταβλητού zoom που θα προσαρμόζει αυτόματα το επίπεδο της μεγέθυνσης ανάλογα με τη σκηνή.

Το Galaxy S24 Ultra αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους, με το ολοκαίνουργιο chipset Snapdragon 8 Gen 3, 12GB RAM και μπαταρία 5.500mAh. Η συσκευή θα ανταγωνίζεται άλλα high-end smartphones, όπως το επερχόμενο iPhone 15 Pro Max.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι η Samsung δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα καμία από αυτές τις φήμες, οπότε σας συμβουλεύουμε να τις λάβετε υπόψη με επιφύλαξη μέχρι να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις.