Το iPhone SE 4 θα προσπαθήσει να “κλέψει“ τους budget πελάτες της Samsung

Αναμένεται σκληρός ανταγωνισμός
17 Μαρτίου 2023 12:15
Το iPhone SE 4 θα προσπαθήσει να “κλέψει“ τους budget πελάτες της Samsung

Η Apple μπορεί να μην είναι γνωστή για τις budget προτάσεις τηλεφώνων, αυτό όμως δεν εμπόδισε την εταιρία του Κουπερτίνο να καταλάβει τις 8 από τις 10 θέσεις στα τηλέφωνα με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως για το 2022. Αυτό από μόνο του δείχνει την τεράστια δημοφιλία των iPhone, αλλά η Apple δεν αρκείται σε αυτό.

Οι φήμες για το επερχόμενο iPhone SE 4 είναι έντονες εδώ και καιρό και από ότι φαίνεται, η Apple θα προσπαθήσει να “χτυπήσει” το δημοφιλές Samsung Galaxy A53 και το Google Pixel 6a, τόσο σε χαρακτηριστικά, όσο και σε τιμή.

Ο χρόνος παρουσίασης της νέας συσκευής τείνει να συγκλίνει στην άνοιξη του 2024, σύμφωνα με τις πιο αξιόπιστες φήμες. Η μεγαλύτερη έκπληξη είναι πως το SE 4 πιθανότητα θα εγκαταλείψει το εννέα πλέον ετών design και θα έρθει με πιο μοντέρνο σχεδιασμό που θα μοιάζει στο iPhone 14.

Οι μέχρι τώρα φήμες αναφέρουν για τα τεχνικά χαρακτηριστικά:

  • OLED οθόνη 6.1 ιντσών στα 60Hz
  • A16 Bionic SoC
  • 4-6GB RAM
  • 128GB αποθηκευτικού χώρου
  • USB-C θύρα αλλά με ταχύτητες USB 2.0
  • Μονή κάμερα 12MP στο πίσω μέρος και 12MP selfie με FaceID

Αλλαγές αναμένονται και στην τιμολογιακή πολιτική. Το iPhone SE του 2022 κυκλοφόρησε στα $430 και θεωρείται μάλλον απίθανο να διατηρήσει την ίδια τιμή, πρώτον λόγω των νέων τεχνολογιών που θα περιλαμβάνει και δεύτερον λόγω των ολοένα αυξανόμενων τιμών που έχουμε δει στα υπόλοιπα μοντέλα της Apple. Οι αναλυτές περιμένουν μία τιμή κοντά στα $500 στις ΗΠΑ.

Samsung και Apple έχουν αρκετά διαφορετικές στρατηγικές για να προσελκύσουν πελάτες οι οποίοι θέλουν κάτι πιο προσιτό από μία ναυαρχίδα. Η πρώτη προσφέρει στα mid-range μοντέλα της μεγάλες μπαταρίες, οθόνες με υψηλό ρυθμό ανανέωσης και πολλαπλές κάμερες, ενώ η δεύτερη προσφέρει ένα γνωστό design και το πιο ανεπτυγμένο chip που υπάρχει στην αγορά. Και αν λάβουμε υπόψη τα πρόσφατα νούμερα πωλήσεων, φαίνεται πως η στρατηγική της Apple αποδίδει.

Η Apple ελπίζει πως πέρα από τις προτιμήσεις του καθενός στο λογισμικό, η προσφορά του κορυφαίου SoC, μία OLED οθόνη και το FaceID θα είναι αρκετά για να πάρει ένα μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας στη mid-range κατηγορία.