Microsoft 365 Copilot: Η AI αλλάζει τον τρόπο που χειρίζεστε το Office (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τεράστια η αναβάθμιση - Λύνει τα χέρια σας
17 Μαρτίου 2023 09:57
Microsoft 365 Copilot: Η AI αλλάζει τον τρόπο που χειρίζεστε το Office (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)

Η Microsoft παρουσίασε τη νέα εποχή του Microsoft 365 κατά τη διάρκεια του event “Future of Work”, αποκαλύπτοντας το νέο εργαλείοCopilot”. Πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό τεχνητής νοημοσύνης το οποίο μπορεί να παράγει περιεχόμενο στις εφαρμογές του Office, απλά με μία γραπτή απαίτηση από εσάς.

Μπορείτε για παράδειγμα να του ζητήσετε να δημιουργήσει μία παρουσίαση PowerPoint βασισμένη σε ένα έγγραφο του Word, εμπλουτίζοντάς το με animations σε όλα τα slides. Μπορείτε επίσης να του ζητήσετε να δημιουργήσει μία επιχειρηματική πρόταση στο Word, βασισμένο σε δεδομένα ενός εγγράφου Excel. Το Excel μπορεί να αναλύσει τα δεδομένα που περιέχονται στα κελιά ή να προβλέψει τις επιπτώσεις μίας αλλαγής στις τιμές του. Το Outlook μπορεί να σας προσφέρει μία συγκεντρωτική αναφορά για όλα τα emails που έχετε από μία συνομιλία.

Όπως μάλλον καταλάβατε ήδη, το Copilot “τρέχει” με το ίδιο GPT-4 μοντέλο που είδαμε πρόσφατα στο αναβαθμισμένο Bing. Η Microsoft δοκιμάζει ήδη το Copilot σε 20 πελάτες της και σχεδιάζει να το κάνει ευρέως διαθέσιμο μέσα στους επόμενους μήνες. Περισσότερες πληροφορίες, καθώς και η τιμολογιακή πολιτική θα αποκαλυφθούν εν ευθέτω χρόνω.

Η ανακοίνωση της Microsoft έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Google για προσθήκη παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στο Gmail και σε εφαρμογές όπως το Docs και το Slides, εντείνοντας τον ανταγωνισμό μεταξύ των δύο εταιριών στις εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης.