Η Google φέρνει χαρακτηριστικά τύπου ChatGPT στα Docs και Gmail

Σύντομα θα εμπλουτίσει με AI λειτουργίες τις εφαρμογές της
15 Μαρτίου 2023 17:47
Η Google φέρνει χαρακτηριστικά τύπου ChatGPT στα Docs και Gmail

Μια από τις συζητήσεις που παραμένει διαρκώς στο προσκήνιο από την αρχή της χρονιάς είναι η τεχνητή νοημοσύνη, μεταξύ άλλων χάρη στις τεχνολογίες της OpenAI που έχουν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα, μέσα από chatbots όπως το ChatGPT και το Bing. Τώρα, με τη σειρά της, η Google ήρθε να κάνει μερικές σχετικές ανακοινώσεις.

Αναλυτικότερα, ο τεχνολογικός κολοσσός παρουσίασε ένα πλήθος νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα έρθουν στις εφαρμογές της σουίτας του Google Workspace, όπως είναι τα Gmail, Docs, Slides και Sheets. Οι λειτουργίες αυτές στοχεύουν να βοηθήσουν τους χρήστες να γράφουν πιο γρήγορα, πιο έξυπνα και πιο δημιουργικά, με τη βοήθεια προηγμένων τεχνολογιών παραγωγής και κατανόησης φυσικής γλώσσας.

Μεταξύ άλλων, σύντομα οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν χαρακτηριστικά όπως τα εξής:

Smart Compose στο Gmail: Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν πλήρη μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γράφοντας μόνο μερικές σημαντικές «κουκίδες». Το Gmail θα προτείνει τον κατάλληλο τίτλο για το θέμα, με τι χαιρετισμό να ξεκινά το e-mail, κείμενο για το βασικό σώμα του μηνύματος και φυσικά μια υπογραφή που να ταιριάζει με τον γενικότερο τόνο. Οι χρήστες θα μπορούν να επεξεργάζονται ή να αποδέχονται τις προτάσεις καθώς πληκτρολογούν.

Smart Canvas στα Google Docs: Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν brainstorming ιδεών, να γράφουν και να διορθώνουν έγγραφα με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης. Οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε διάφορα εργαλεία, όπως το Smart Summary, το οποίο δημιουργεί μια συνοπτική περίληψη ενός μακροσκελούς εγγράφου, το Smart Rewrite, το οποίο προτείνει τρόπους επαναδιατύπωσης προτάσεων για σαφήνεια και συντομία, το Smart Suggestsions, το οποίο προσφέρει σχετικά γεγονότα και πηγές για την υποστήριξη επιχειρημάτων, και τους Smart Assistants, οι οποίοι απαντούν σε ερωτήσεις και εκτελούν εργασίες μέσα στα Docs.

Creative Studio στα Google Slides: Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να ζωντανέψουν τις παρουσιάσεις τους με εικόνες, ήχο και βίντεο που παράγονται αυτόματα. Οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν από μια ποικιλία προτύπων και θεμάτων που ανταποκρίνονται στις προτιμήσεις τους ως προς το περιεχόμενο και το στυλ. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν την AI για να δημιουργήσουν προσαρμοσμένα γραφικά, animations, soundtracks, voiceovers και λεζάντες για τις διαφάνειές τους.

Φυσικά, όλες αυτές οι νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης αποτελούν μέρος των προσπαθειών της Google να ανταγωνιστεί τη σουίτα Office 365 της Microsoft, η οποία προσφέρει παρόμοιες δυνατότητες που υποστηρίζονται από τα μοντέλα της OpenAI, όπως το DALL-E για τη δημιουργία εικόνων και το GPT-4 για τη δημιουργία κειμένου. Βέβαια, η Google ισχυρίζεται ότι οι δικές της AI λειτουργίες είναι πιο φιλικές προς τους χρήστες, πιο προσβάσιμες και πιο ολοκληρωμένες από αυτές των ανταγωνιστών της.

Τα νέα αυτά AI χαρακτηριστικά αναμένεται να κυκλοφορήσουν για τους χρήστες των εφαρμογών του Google Workspace μέσα στους τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει περισσότερες AI καινοτομίες και σε άλλα προϊόντα της , όπως το Meet, το Chat, κ.λπ. στο μέλλον.

Tags: