Ο Microsoft Edge έχει πλέον ενσωματωμένα χαρακτηριστικά τύπου ChatGPT

Έφτασε η νέα πολύ μεγάλη ενημέρωση
15 Μαρτίου 2023 00:37
Ο Microsoft Edge έχει πλέον ενσωματωμένα χαρακτηριστικά τύπου ChatGPT

Η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε μια νέα πολύ μεγάλη ενημέρωση για το πρόγραμμα περιήγησης Microsoft Edge, η οποία φέρνει αρκετές νέες λειτουργίες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). Αναλυτικότερα, η ενημέρωση, η οποία ανεβάζει τον κωδικό έκδοσης του browser σε 111.0.1661.41, φέρνει το Edge Copilot. Πρόκειται για ένα εργαλείο που ενσωματώνει απευθείας στο πρόγραμμα περιήγησης μια AI chatbot συνομιλία και εργαλεία αυτόματης δημιουργίας περιεχομένου, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη του Bing. Έχουμε να κάνουμε με την ίδια τεχνολογία της OpenAI που υπάρχει και στο περίφημο ChatGPT, με την Microsoft να επιβεβαιώνει πως κάνει χρήση του νέου μοντέλου GPT-4.

Αναλυτικότερα, το Edge Copilot είναι προσβάσιμο από την πλαϊνή μπάρα του προγράμματος περιήγησης, η οποία μπορεί να ανοίξει κάνοντας κλικ ή αιωρώντας το ποντίκι πάνω από το Bing εικονίδιο στη οριζόντια γραμμή εργαλείων. Το μενού που ανοίγει διαθέτει τρεις καρτέλες: τις Chat, Compose και Insights.

Η καρτέλα Chat επιτρέπει στους χρήστες να αλληλοεπιδρούν με το Bing Chat, ένα AI chatbot που μπορεί να απαντά σε ερωτήσεις και να παρέχει εξηγήσεις ή συμβουλές με βάση το περιεχόμενο της ιστοσελίδας που έχει ανοιχτή ο χρήστης. Μάλιστα, οι χρήστες μπορούν να ρυθμίσουν την προσωπικότητα του chatbot, για το αν θέλουν να είναι πιο ακριβής, δημιουργική ή ισορροπημένη.

Η καρτέλα Compose επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν κείμενο για διάφορους σκοπούς με τη χρήση AI. Για παράδειγμα, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν περιεχόμενο που ανήκει σε διάφορες κατηγορίες, όπως αυτόματη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μια δημοσίευση για blog, κ.α. Φυσικά, χρειάζεται να δώσουν κάποιες λέξεις-κλειδιά ή προτάσεις για να ξεκινήσει η διαδικασία. Η AI θα δημιουργήσει στη συνέχεια ένα προσχέδιο που οι χρήστες μπορούν να επεξεργαστούν ή να αντιγράψουν απευθείας στη σελίδα που έχουν ανοιχτή.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα παράδειγμα του μηχανισμού δημιουργίας περιεχομένου για εισαγωγή σε πεδία μιας ιστοσελίδας. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα ζητήσαμε από τον browser να γράψει ένα σχόλιο στην είδησή μας για το αν πρέπει να υπάρχει PS5 Pro ή όχι:

Τέλος, η καρτέλα Insights προσφέρει στους χρήστες σχετικές πληροφορίες για την ιστοσελίδα που προβάλλουν, χρησιμοποιώντας AI. Οι χρήστες μπορούν να μάθουν περισσότερα για τα θέματα ενός άρθρου, όπως άνθρωποι, τόποι, γεγονότα, προϊόντα κ.λπ. και να δουν σχετικές ιστοσελίδες ή εικόνες.

Σύμφωνα με τη Microsoft, το Edge Copilot έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους χρήστες να αυξήσουν την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητά τους κατά την περιήγηση στον ιστό. Η λειτουργία είναι προς το παρόν διαθέσιμη αποκλειστικά για τους χρήστες των Windows 10 και 11 που έχουν πρόσβαση στην δοκιμαστική έκδοση του Bing Chat. Η έκδοση 111 του Microsoft Edge φέρνει επίσης και κάποιες άλλες βελτιώσεις, όπως ένα νέο Feed για τους enterprise χρήστες.

Για την ιστορία, το Microsoft Edge έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στον κόσμο, με πάνω από 600 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Πλέον βασίζεται στο Chromium, ένα project ανοικτού κώδικα πάνω στο οποίο βασίζεται επίσης και το Google Chrome, το Opera και άλλα προγράμματα περιήγησης.