Το νέο Bing της Microsoft ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες

Το νέο chatbot έφερε κόσμο
09 Μαρτίου 2023 13:52
Το νέο Bing της Microsoft ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια καθημερινούς χρήστες

Ο Αντιπρόεδρος της Microsoft για τη Μοντέρνα Ζωή, Αναζήτηση και Συσκευές, Yusuf Mehdi, αποκάλυψε πως το Bing διαθέτει πλέον 100 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες, μόλις ένα μήνα μετά την ενσωμάτωση του νέου AI chatbot στον browser της εταιρίας.

Σημείωσε επίσης πως η Microsoft έχει πλήρη επίγνωση πως το Bing είναι βάσει μεριδίου αγοράς, ακόμα ένας μικρός παίκτης με μονοψήφια ποσοστά, ωστόσο έχει ξεπεράσει την εποχή που το Bing δεν ήταν καν μέρος της εξίσωσης. Με τη νέας γενιάς έκδοση, ακόμα κι αυτοί που δεν το χρησιμοποιούσαν στο παρελθόν, βασίζονται τώρα σε αυτό για απαντήσεις, με το 1/3 των καθημερινών χρηστών να το χρησιμοποιούν ως τη νέα μηχανή αναζήτησής τους.

Βλέπουμε αυτήν τη μετάβαση στο Bing ως την επιβεβαίωση της άποψής μας πως είναι καιρός για μία επανεφεύρεση της αναζήτησης και της μοναδικής αξίας πρότασής μας για συνδυασμό των Search, Answers, Chat και Creation σε μία ενοποιημένη εμπειρία.

Πέρα από την αύξηση των χρηστών, η Microsoft βλέπει και μία αύξηση στην αλληλεπίδραση αυτών με το Bing, με περισσότερους χρήστες να πραγματοποιούν περισσότερες αναζητήσεις. Η εισαγωγή του Prometheus AI μοντέλου έκανε τα αποτελέσματα αναζήτησης του Bing πιο σχετικά, κερδίζοντας διαρκώς έδαφος στην προτίμηση των χρηστών.

Κατά μέσο όρο, η Microsoft βλέπει τρία chat ανά συνεδρία, με πάνω από 45 εκατομμύρια chats από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το νέο Bing. Το AI chatbot μάλιστα έχει αυξήσει κατά έξι φορές τους ημερήσιους χρήστες από όταν έγινε διαθέσιμο.