Δείτε το βίντεο κλιπ από το νέο τραγούδι των Linkin Park που φτιάχτηκε με τη βοήθεια της AI

Κυκλοφόρησε για την επέτειο των 20 χρόνων από το θρυλικό άλμπουμ “Meteora”
11 Φεβρουαρίου 2023 17:25
Δείτε το βίντεο κλιπ από το νέο τραγούδι των Linkin Park που φτιάχτηκε με τη βοήθεια της AI

Το γνωστό rock συγκρότημα Linkin Park κυκλοφόρησε ένα ολοκαίνουργιο τραγούδι στο YouTube, το οποίο υπήρχε από τότε που κυκλοφόρησε ο θρυλικός δίσκος “Meteora”, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να μπει στο “CD”.

Με τίτλο “Lost”, το επίσημο βίντεο κλιπ κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες και κάνει πάταγο, αφού μετράει ήδη πάνω από 4,5 εκατομμύρια προβολές και 590.000 likes. Όπως μεταφέρει το Yahoo! Finance, τη σκηνοθεσία του βίντεο έχει αναλάβει η γνωστή NFT artist, Emily "pplpleasr" Yang και ο Maciej Kuciara συνιδρυτές της πλατφόρμας Web3.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, η εταιρία παραγωγής του βίντεο είναι η Shibuya, ενώ βοήθησε και η AI Kaiber. Η Kaiber χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για τη δημιουργία κινούμενων βίντεο με βάση τους όρους και τις λέξεις που εισάγονται στην ειδική πλατφόρμα.

Το animation έχουν αναλάβει οι Alasdair Willson, Andrew Hawryluk, Colby Beckett, Daniels Gulbis, Egor Mark, Kim Ho, Torell Vowles και Toros Kose.

Το Lost γράφτηκε το 2003 και ηχογραφήθηκε όταν ετοίμαζαν οι Linkin Park το άλμπουμ Meteora, το οποίο έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 16 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Το Lost ήρθε τώρα ελέω των 20 χρόνων από την διαθεσιμότητα του Meteora.

Ακούστε το Lost, το νέο τραγούδι των Linkin Park μέσα από τον player που ακολουθεί.

Tags: