Το YouTube επιτέλους σας επιτρέπει να επιλέξετε εσείς την default ποιότητα των videos

Δοκιμάζει και πιο απλουστευμένες επιλογές
21 Οκτωβρίου 2020 12:02
Το YouTube επιτέλους σας επιτρέπει να επιλέξετε εσείς την default ποιότητα των videos

Ο αλγόριθμος του YouTube είναι αρκετά έξυπνος για να ανιχνεύσει τη σύνδεσή σας στο internet και να αποφασίσει την ποιότητα του video που θα σας προσφέρει έτσι ώστε να μη διακοπεί η αναπαραγωγή του. Ωστόσο δεν υπήρχε η επιλογή για κάποιον που δε θέλει να βλέπει χαμηλότερης ποιότητας video, να διαλέξει σε ποια ποιότητα θα του προσφερόταν αυτόματα το video και έπρεπε κάθε φορά να διαλέγει ο ίδιος την ποιότητα. Μέχρι σήμερα.

Πλέον το YouTube προσφέρει τη δυνατότητα στο χρήστη της mobile εφαρμογής να διαλέξει την default ποιότητα video που επιθυμεί. Μάλιστα, αναγνωρίζοντας πως αρκετοί χρήστες δεν έχουν εξοικιωθεί και δε γνωρίζουν τη σημασία των αριθμών (480p, 1440p κλπ) αλλάζει το χαρακτηρισμό των ρυθμίσεων. Υπάρχουν πλέον το Data Saver (144p – 480p), το High Picture Quality (720p και παραπάνω) και το Auto στο οποίο το YouTube διαλέγει για εσάς. Αν θέλετε κάποια συγκεκριμένη ανάλυση, μπορείτε να διαλέξετε την τέταρτη Advanced επιλογή για να διαλέξετε ακριβώς την ανάλυση που επιθυμείτε.

 

Τις ρυθμίσεις αυτές μπορείτε να τις επιλέξετε σε κάθε video ξεχωριστά, αλλά τα καλά νέα είναι πως μπορείτε να θέσετε και την προεπιλεγμένη ρύθμισή σας για όλα τα videos μέσα από την εφαρμογή, μέσα από το μενού Video Quality Preferences. Μάλιστα μπορείτε να διαφοροποιήσετε τις προτιμήσεις ανάλογα αν βρίσκεστε σε WiFi δίκτυο ή σε δεδομένα κινητής τηλεφωνίας.