Κρυφός έλεγχος από τους γονείς στα Windows 10

Στα family accounts
31 Αυγούστου 2015 06:30
Κρυφός έλεγχος από τους γονείς στα Windows 10

Η τελευταία είδηση από το μέτωπο της ιδιωτικότητας των Windows 10, έρχεται από τα family accounts. Σύμφωνα με τον Independent, τα Windows 10 θα στέλνουν αυτόματα αναλυτικές αναφορές στους γονείς για τη δραστηριότητα των παιδιών τους στο Internet, αν έχουν family account στον υπολογιστή.

Δεν υπάρχει καμία προειδοποίηση είτε προς το παιδί, είτε προς τους γονείς πως αυτό συμβαίνει και αυτή η τακτική έχει κάνει αρκετό κόσμο να αναρωτηθεί για το ποιες πληροφορίες έχει δικαίωμα να μοιράζεται η Microsoft με τους γονείς. Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις όπου οι γονείς θέλουν, ή πρέπει να ξέρουν μερικά πράγματα για τα παιδιά τους, ειδικά αν οι αναζητήσεις τους αποκαλύψουν συμπτώματα κατάθλιψης ή ενδιαφέρον για κάτι επικίνδυνο, το οποίο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί καλύτερα με μια συζήτηση μεταξύ γονέων – παιδιών.

Παρόλα αυτά, θα έπρεπε να είναι αποκλειστικά επιλογή της οικογένειας αν όντως θέλουν να βλέπουν κάθε website που επισκέπτεται το παιδί, καθώς όσο επικίνδυνο μέρος κι αν είναι το Internet, περιέχει πλούτο πληροφοριών που τα παιδιά μπορούν να εκμεταλλευτούν χωρίς να χρειαστεί να πλησιάσουν τους γονείς τους. Υπάρχει βέβαια η επιλογή να απενεργοποιηθεί το χαρακτηριστικό, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αν η Microsoft θα συνεχίσει να συλλέγει αυτού του είδους τις πληροφορίες και απλά δε θα τις στέλνει στους γονείς.

Εσείς τι λέτε; Είναι ένα χαρακτηριστικό που θα βοηθήσει τους γονείς στον καλύτερο έλεγχο και την προστασία των παιδιών τους από τους κινδύνους του Internet, ή θα καταλήξει σε μια παντελής έλλειψη ελευθεριών των παιδιών και καταπίεση της ελεύθερης έκφρασης τους; Ανυπομονούμε να διαβάσουμε την άποψη σας στα σχόλια.