Οι μηχανικοί του Twitter μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν το GodMode

Για να εμφανιστούν ως οποιοδήποτε account
25 Ιανουαρίου 2023 09:43
Οι μηχανικοί του Twitter μπορούν ακόμα να χρησιμοποιήσουν το GodMode

Ένας πρώην μηχανικός του Twitter παρουσιάστηκε ως πληροφοριοδότης ενώπιον του Κογκρέσου αποκαλύπτοντας νέα θέματα ασφαλείας στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με αυτόν, ο Elon Musk παραβιάζει τους κανόνες που έχει θέσει η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου, αφού ο οποιοσδήποτε μηχανικός του Twitter έχει ακόμα πρόσβαση στο εσωτερικό εργαλείο “GodMode” το οποίο τους επιτρέπει να αναρτούν tweets ως οποιοσδήποτε υπαρκτός λογαριασμός.

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, το “GodMode” έχει μετονομαστεί απλά σε “privileged mode” και παραμένει στο laptop κάθε μηχανικού, ενώ για τη χρήση του αρκεί μία απλή αλλαγή στον κώδικα από “FALSE” σε “TRUE”.

Κατά την κατάθεσή του, ο μηχανικός υποστήριξε πως οι μηχανικοί μπορούν επίσης να διαγράφουν ή να επεξεργάζονται τα tweets οποιουδήποτε χρήστη κατά βούληση, ενώ το Twitter δεν καταγράφει ποιος χρησιμοποιεί ή καταχράται το GodMode.

Για την ιστορία, το 2020 έφηβοι hackers παραβίασαν τα εσωτερικά συστήματα του Twitter, παίρνοντας τον έλεγχο και αναρτώντας περιεχόμενο από τους λογαριασμούς των Joe Biden, Barack Obama, Elon Musk, Apple, Bill Gates, Jeff Bezos και άλλους, καλώντας τον κόσμο να καταθέσει Bitcoin σε ένα πορτοφόλι με την υπόσχεση πως θα τους επιστραφούν τα διπλά.