Οι αναφορές UFO στο Πεντάγωνο έχουν εκτοξευθεί στα δύο τελευταία χρόνια

Περισσότερες από τα προηγούμενα 17 χρόνια
17 Ιανουαρίου 2023 11:07
Οι αναφορές UFO στο Πεντάγωνο έχουν εκτοξευθεί στα δύο τελευταία χρόνια

Μία νέα αναφορά του αμερικανικού Πενταγώνου στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, αποκαλύπτει πως οι αναφορές για UFO - ή UAP όπως ονομάζονται πλέον – έχουν εκτοξευτεί τα δύο τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας τον αριθμό που είχαμε στο σύνολο των 17 προηγούμενων ετών. Η αποχαρακτηρισμένη αναφορά έρχεται ως συμπληρωματική στην αναφορά του Πενταγώνου ενώπιον του Κογκρέσου που έλαβε χώρα το 2021.

Πιλότοι του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας έχουν αναφέρει 366 θεάσεις UAP μεταξύ Μαρτίου 2021 και Αυγούστου 2022. Εκπρόσωπος του Πενταγώνου τόνισε πως παρά την αύξηση των θεάσεων, δεν έχει συμβεί έως τώρα κάποιο περιστατικό που να απειλεί την ασφάλεια των πιλότων.

Το Κογκρέσο θεωρεί θετική την αύξηση των αναφορών, αφού υποδεικνύει τη μείωση του στίγματος για τους πιλότους οι οποίοι τολμούν να αναφέρουν τέτοια περιστατικά και την αναγνώριση της απειλής που μπορεί να αποτελούν τα UAP.

Οι συνολικές αναφορές για θεάσεις UAP από μέλη του στρατού των ΗΠΑ μέχρι και τις 30 Αυγούστου του 2022, ανέρχονται πλέον στις 510.

Οι αυξημένες αναφορές μας δίνουν περισσότερες ευκαιρίες ανάλυσης και ταυτοποίησης των γεγονότων. Η ασφάλεια του προσωπικού μας, των βάσεών μας και η προστασία των αμερικανικών επιχειρήσεων στη στεριά, στη θάλασσα, στον αέρα και στο διάστημα, είναι αδιαπραγμάτευτη. – Αξιωματούχος υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ

Η νέα αναφορά δεν περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις θεάσεις, καθώς αυτές προσφέρονται μόνο στις απόρρητες εκθέσεις που παραδίδονται στο Κογκρέσο. Ωστόσο υπάρχει μία κατηγοριοποίηση των 366 νέων θεάσεων.

Οι 26 θεωρούνται πως προήλθαν από drones ή παρόμοιες συσκευές.

Οι 163 θεωρούνται πως προήλθαν από μπαλόνια, αερόστατα ή παρόμοιες συσκευές.

Οι 6 αποδίδονται σε πουλιά, καιρικά φαινόμενα, πλαστικές σακούλες και άλλα αντικείμενα.

Έτσι, μένουν 171 αναφορές που κατηγοριοποιούνται ως “μη αναγνωρίσιμες”. Μερικές περιλαμβάνουν “ασυνήθιστα χαρακτηριστικά πτήσης ή δυνατότητες επιδόσεων και απαιτούν περαιτέρω ανάλυση”. Τίποτα στην αναφορά δεν κάνει λόγο για την πιθανότητα εξωγήινων. Αξίζει να σημειωθεί πως στην περσινή αναφορά στο Κογκρέσο, οι αξιωματούχοι του Πενταγώνου είχαν δηλώσει πως δεν έχουν δει κάτι που να εμφανίζεται ως “μη γήινο”.

Σημειώστε επίσης πως η NASA δημιούργησε πέρυσι τη δική της ομάδα έρευνας μη στρατιωτικών θεάσεων UAP και θα αποκαλύψει τα ευρήματά της στα μέσα του 2023.