Αναφορά Πενταγώνου για τα UFO: Όλα όσα αποκάλυψε στο Κογκρέσο

Διαβάστε την εννιασέλιδη αναφορά
26 Ιουνίου 2021 09:17
Αναφορά Πενταγώνου για τα UFO: Όλα όσα αποκάλυψε στο Κογκρέσο

Έξι μήνες μετά την εντολή του Κογκρέσου προς το Υπουργείο Αμύνης των ΗΠΑ να αναφέρει όλα όσα γνωρίζει σχετικά με τις θεάσεις UFO από στρατιωτικό προσωπικό, το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα μία αποχαρακτηρισμένη έκδοση της αναφοράς που παρέδωσε πριν λίγες ώρες στην επιτροπή πληροφοριών του Κογκρέσου. Η αναφορά των 9 σελίδων περιλαμβάνει 144 θεάσεις UFO ή UAP (Unidentified Aerial Phenomenon) όπως χαρακτηρίζονται πλέον, φτάνοντας μέχρι και το 2004.

Από τις 144 περιπτώσεις, μπόρεσε να εξηγηθεί μόλις μία.

Σε αυτήν την περίπτωση, αναγνωρίσαμε το αντικείμενο ως ένα μεγάλο αερόστατο που ξεφούσκωνε. Τα υπόλοιπα παραμένουν ανεξήγητα.

Τα τελευταία 2 χρόνια και μετά την εφαρμογή ενός νέου συστήματος αναφορών, 18 περιστατικά αφορούσαν ασυνήθιστα μοτίβα πτήσης, ενώ 11 περιστατικά καταγράφηκαν ως “παρολίγο συγκρούσεις” με πιλότους.

Κάποια UAP φαινόντουσαν να παραμένουν ακίνητα, να αιωρούνται, να κινούνται αντίθετα από τον άνεμο, να αλλάζουν κατεύθυνση απότομα ή να κινούνται με τεράστια ταχύτητα, χωρίς διακριτά μέσα πρόωσης. Σε μία μικρή μερίδα περιπτώσεων, τα συστήματα των πολεμικών αεροσκαφών εντόπισαν ενέργεια ραδιοκυμάτων που σχετίζεται με τη θέαση UAP.

Τα συμπεράσματα της αναφοράς γεννούν περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που δίνουν. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν την ύπαρξη προηγμένης τεχνολογίας από εχθρικές δυνάμεις ή από κάποια εξωγήινη οντότητα, χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί τίποτα.

Από τις 144 αναφορές που έχουμε εδώ, δεν υπάρχουν ξεκάθαρες ενδείξεις πως δεν υπάρχει κάποια μη γήινη εξήγηση για αυτά – αλλά θα ακολουθήσουμε τα δεδομένα και όπου μας πάνε.

Η επιτροπή του Κογκρέσου θεωρεί πως για να καταλάβουμε αυτά τα φαινόμενα, χρειάζεται μία συγκεντρωμένη και τυποποιημένη προσέγγιση από όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες. Θέλει επίσης να επενδύσει σε τεχνολογίες όπως αλγόριθμοι εκμάθησης μηχανής για την εξέταση αυτών των αναφορών.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την αναφορά εδώ.