Βουτιά για τα κέρδη της Samsung στο κλείσιμο της χρονιάς

Η μεγαλύτερη πτώση εδώ και 8 χρόνια
06 Ιανουαρίου 2023 12:17
Βουτιά για τα κέρδη της Samsung στο κλείσιμο της χρονιάς

Η Samsung Electronics ανακοίνωσε πως τα κέρδη τριμήνου παρουσίασαν πτώση κατά 2/3 σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ 8 ετών. Κύριος λόγος φαίνεται πως είναι η αποδυναμωμένη παγκόσμια οικονομία, η πτώση στις τιμές των chip μνήμης και η μειωμένη ζήτηση για ηλεκτρονικές συσκευές.

Μάλιστα τα κέρδη της Samsung αναμένεται να μειωθούν περαιτέρω και στο τρέχον τρίμηνο.

Όλα τα τμήματα της Samsung δυσκολεύτηκαν αλλά ειδικότερα τα τμήματα chips και mobile.

Η αναλυτική οικονομική αναφορά της Samsung, της τέταρτης μεγαλύτερης εταιρίας της Ασίας κατά αξία αγοράς, θα δοθεί στη δημοσιότητα στις 31 Ιανουαρίου.

Τα αυξανόμενα επιτόκια και το αυξανόμενο κόστος ζωής παγκοσμίως, μείωσαν τη ζήτηση για smartphones και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

Για το τμήμα των μνημών, η πτώση ζήτησης στο τέταρτο τρίμηνο ήταν μεγαλύτερη από αυτό που αναμενόταν, καθώς οι πελάτες περιόρισαν τα έξοδά τους για να ελέγξουν τα οικονομικά τους. Οι τιμές των chip μνήμης έπεσαν πάνω από 20% κατά τη διάρκεια του τριμήνου και τα high-end τηλέφωνα όπως τα foldables δεν έκαναν τις αναμενόμενες πωλήσεις.

Οι αναλυτές αναμένουν πως τα κέρδη της Samsung θα σημειώσουν κι άλλη πτώση στο τρέχον τρίμηνο.

Ο λόγος που οι μετοχές ανεβαίνουν παρά τα μειωμένα κέρδη, είναι πως οι επενδυτές ελπίζουν ότι η Samsung θα μειώσει την παραγωγή, όπως έκανε η Micron και η SK Hynix, κάτι που θα βοηθήσει τη βιομηχανία μνημών συνολικά.