Η Microsoft ξέρει πως το Excel είναι…πονοκέφαλος και θέλει να το κάνει ευκολότερο!

Προσθέτοντας μερικά πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά
29 Δεκεμβρίου 2022 10:14
Η Microsoft ξέρει πως το Excel είναι…πονοκέφαλος και θέλει να το κάνει ευκολότερο!

Το Microsoft Excel μπορεί μεν να θεωρείται το κορυφαίο στον κλάδο λογισμικό υπολογιστικών φύλλων, αλλά σίγουρα οι περισσότεροι χρήστες που έχουν περάσει ώρες μπροστά του γνωρίζουν πόσο…σπαζοκεφαλιές μπορεί να γίνουν διάφορες διεργασίες του. Η Microsoft φαίνεται πως το αναγνωρίζει αυτό και ετοίμασε δύο νέα χαρακτηριστικά, φιλοδοξώντας να κάνει τη ζωή των χρηστών κάπως ευκολότερη.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρία ανακοίνωσε -μεταξύ άλλων- τα ‘formula suggestions’ και ‘formula by example’. Το πρώτο από τα δύο νέα χαρακτηριστικά κάνει ότι αφήνει να εννοηθεί το όνομά του: προτείνει στους χρήστες ποιες συναρτήσεις να χρησιμοποιήσουν. Για παράδειγμα, αν κάποιος πατήσει το σύμβολο της πρόθεσης, το Excel θα προσπαθήσει να προτείνει ποια συνάρτηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που υπάρχουν στα τριγύρω κελιά και κάνοντας αυτόματα το SUM. Το δεύτερο νέο χαρακτηριστικό προσπαθεί να ανιχνεύει μοτίβα στα δεδομένα και συμπληρώνει αυτόματα το υπόλοιπο μιας στήλης.

Για την ώρα, τα νέα χαρακτηριστικά είναι διαθέσιμα μόνο στην Excel for web και στην αγγλική γλώσσα, ωστόσο σύντομα θα διατεθούν σε ευρύτερη κλίμακα. Μπορείτε να δείτε εν δράσει το ένα από τα δύο νέα χαρακτηριστικά μέσα από το επίσημο βίντεο που έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας η εταιρία, ενώ ακόμη περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην σχετική ανάρτηση στο επίσημο blog της.