Η LG έχει μια νέα τεχνολογία που θέλει να μεταμορφώσει το ζουμ των smartphones

Υπόσχεται δραματικές βελτιώσεις
27 Δεκεμβρίου 2022 23:46
Η LG έχει μια νέα τεχνολογία που θέλει να μεταμορφώσει το ζουμ των smartphones

Όπως μόλις έκανε γνωστό, τον Ιανουάριο, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογίας του κόσμου, της CES 2023, η LG σκοπεύει να παρουσιάσει το νέο της Optical Telephoto Zoom Camera Module. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρίας, η νέα της αυτή optical telephoto zoom κάμερα δεν έχει ανταγωνισμό και μπορεί να βελτιώσει δραματικά το ζουμ των smartphones.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η LG Innotek δημιούργησε ένα telephoto module με κινούμενα μέρη, το οποίο μπορεί να παρέχει συνεχόμενο οπτικό ζουμ από 4X έως 9X χωρίς να υπάρχει καμία απολύτως επίπτωση στην ποιότητα της εικόνας. Σε αντίθεση με την τεχνολογία που υπάρχει στα περισσότερα smartphones σήμερα, τα οποία διαθέτουν προκαθορισμένα επίπεδα ζουμ, όπως για παράδειγμα 2X, 3X, 5X, 10X, με τις ενδιάμεσες κλίμακες να συμπληρώνονται με ψηφιακό ζουμ που αλλοιώνει την εικόνα, η LG έχει χωρέσει στο module της έναν μικροσκοπικό “zoom actuator”. Έχοντας ακρίβεια μικρομέτρου, ο μηχανισμός αυτός επιτρέπει στον φακό να μετακινηθεί ελεύθερα στο πεδίο από 4X έως 9X οπτικού ζουμ χωρίς καμία επίπτωση στην εικόνα.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι ότι το module της LG είναι πιο λεπτό σε σχέση με αυτά που υπάρχουν στα smartphones σήμερα και έτσι μπορεί να βοηθήσει τους κατασκευαστές να κάνουν πιο λεπτές τις συσκευές τους και να μειώσουν το λεγόμενο camera bump στο πίσω μέρος.

Η LG επισημαίνει πως συνεργάζεται με την Qualcomm και έτσι η τεχνολογία της είναι ήδη συμβατή με τα smartphones του μέλλοντος που θα έρχονται με τον Snapdragon 8 Gen 2 επεξεργαστή. Έτσι, το λογισμικό τους θα είναι ειδικά διαμορφωμένο για το συνεχόμενο οπτικό zoom, υποστηρίζοντας τεχνολογίες όπως Auto-Focus, Auto-Exposure, Auto-White Balance, lens shading correction κ.α.