Η LG έφτιαξε AI ρομπότ που θα προσέχει το σκύλο σας

Ή οποιοδήποτε άλλο κατοικίδιο
31 Δεκεμβρίου 2023 19:04
Η LG έφτιαξε AI ρομπότ που θα προσέχει το σκύλο σας

Η LG ανακοίνωσε ένα καινοτόμο δίποδο ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο είναι έτοιμη να παρουσιάσει πλήρως στη CES 2024 στο Λας Βέγκας, στις αρχές του νέου έτους. Αυτό το συμπαγές, ελεύθερα κινούμενο ρομπότ έχει σχεδιαστεί για να παρέχει μια ποικιλία υπηρεσιών, όπως παρακολούθηση κατοικίδιων ζώων, ενημερώσεις για τον καιρό και υπενθυμίσεις φαρμάκων σε ηλικιωμένους. Αξιοποιώντας την πλατφόρμα RB5 της Qualcomm Robotics, το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με εξελιγμένες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για αναγνώριση προσώπου και φωνής, συναισθηματική επεξεργασία και διαδραστική επικοινωνία.

Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ρομπότ περιλαμβάνουν τη δυνατότητα να χαιρετά τους χρήστες, να κατανοεί και να ανταποκρίνεται στα συναισθήματά τους και να παίζει μουσική προσαρμοσμένη στη διάθεσή τους. Ως ευέλικτος οικιακός βοηθός, το ρομπότ θα μπορεί να λειτουργήσει ως φροντιστής κατοικίδιων ζώων, στέλνοντας ειδοποιήσεις στο smartphone του κατόχου για ασυνήθιστη δραστηριότητα του σκύλου ή της γάτας του. Το ρομπότ θα μπορεί να λειτουργήσει και ως κινητό σύστημα ασφαλείας, ειδοποιώντας τους ιδιοκτήτες του σπιτιού για απροσδόκητες κινήσεις.

Εμφανισιακά ξεχωρίζει χάρη στις αρθρώσεις των ποδιών του που του επιτρέπουν να αλλάζει στάση, προσθέτοντας μια προσωπική πινελιά στη λειτουργικότητά του. Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με κάμερα, ηχείο και διάφορους αισθητήρες, που του επιτρέπουν να πλοηγείται, να επικοινωνεί και να παρακολουθεί τις συνθήκες του εσωτερικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, η ενσωμάτωσή του με τα υπόλοιπα smart home αξεσουάρ που μπορεί να διαθέτει κάποιος παραμένει αβέβαιη.

Φυσικά, περισσότερα πληροφορίες, όπως για παράδειγμα η τιμή του, αναμένεται να αποκαλυφθούν σύντομα.