Το Twitter απαγορεύει τα links από άλλα social media (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Ο Elon Musk έσπευσε άμεσα σε διευκρινήσεις
19 Δεκεμβρίου 2022 09:13
Το Twitter απαγορεύει τα links από άλλα social media (ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ)

Το Twitter αποκάλυψε μία νέα στρατηγική χειρισμού της ανάρτησης links από ανταγωνιστικά social media. Από εδώ και στο εξής, tweets με links από Facebook, Instagram, Mastodon και άλλες πλατφόρμες θα αφαιρούνται από το Twitter. Πιο συγκεκριμένα, το μέτρο αφορά λογαριασμούς που ο “κύριος σκοπός” τους είναι η προώθηση περιεχομένου σε αυτές τις πλατφόρμες. Έτσι, οι χρήστες του Twitter δε θα μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το Twitter bio για να βάζουν links των social media προφίλ τους ή να κάνουν tweets που θα καλούν τους ακολούθους τους να τους ακολουθούν σε άλλες πλατφόρμες. Το Twitter θεωρεί παραβίαση των κανόνων του και τη χρήση άλλων τεχνικών μέσων όπως το URL cloaking για να παρακαμφθεί η νέα απόφασή του.

Υπάρχουν δύο εξαιρέσεις στον κανόνα. Η μία είναι πως επιτρέπεται η επί πληρωμή προώθηση των πλατφορμών που βρίσκονται στην απαγορευμένη λίστα. Η άλλη είναι πως επιτρέπεται η ανάρτηση περιεχομένου που έχει αναρτηθεί και σε άλλες πλατφόρμες.

Αναγνωρίζουμε πως ορισμένες social media πλατφόρμες παρέχουν εναλλακτική εμπειρία από το Twitter και επιτρέπουμε στους χρήστες να αναρτούν περιεχόμενο στο Twitter από αυτές τις πλατφόρμες.

Λογαριασμοί που παραβιάζουν τη νέα πολιτική, θα κλειδώνονται προσωρινά στο πρώτο τους παράπτωμα. Περαιτέρω παραβιάσεις θα οδηγήσουν σε μόνιμο ban.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19/12/2022

Οι αντιδράσεις των χρηστών οδήγησαν σε άμεση αντίδραση από τον Elon Musk, ο οποίος έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως το ban θα αφορά μόνο λογαριασμούς των οποίων ο κύριος λόγος ύπαρξης είναι η προώθηση των ανταγωνιστών, γεγονός που υπόκειται στην πολιτική περί spam.

Επιπλέον, ο Musk απολογήθηκε για αυτήν την ξαφνική απόφαση και δήλωσε πως από εδώ και στο εξής θα γίνεται ψηφοφορία στο Twitter για κάθε σημαντική αλλαγή πολιτικής.