Βερολίνο: Εξερράγη το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο του κόσμου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ζούσαν 1.500 εξωτικά ψάρια από 100 διαφορετικά είδη εντός του
16 Δεκεμβρίου 2022 12:41
Βερολίνο: Εξερράγη το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο του κόσμου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μεγαλύτερο κυλινδρικό ενυδρείο του κόσμου που βρίσκεται εντός ενός ξενοδοχείου στο Βερολίνο, εξερράγη σήμερα το πρωί σκορπίζοντας συντρίμμια και εκατοντάδες χιλιάδες γαλόνια νερού. Από την έκρηξη του ενυδρείου τραυματίστηκαν δύο άτομα από θραύσματα γυαλιών.

Πάνω από 100 πυροσβέστες και διασώστες έσπευσαν στο συγκρότημα που περιλαμβάνει το ξενοδοχείο Radisson, ένα μουσείο, καταστήματα και εστιατόρια καθώς και το ενυδρείο DomAquaree. 

Το DomAquaree είναι το μεγαλύτερο κυλινδρικό ανεξάρτητο ενυδρείο του κόσμου με ύψος 14 μέτρα, το οποίο φιλοξενούσε 1.500 εξωτικά ψάρια από 100 διαφορετικά είδη, σε ένα εκατομμύριο λίτρα νερού τα οποία χύθηκαν στους γύρω δρόμους. 

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Βερολίνου δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη σαφές τι προκάλεσε την έκρηξη του ενυδρείου, ενώ κανένας δεν έδωσε πληροφορίες για την τύχη των ψαριών.

Οι υλικές ζημιές όμως είναι τεράστιες και το υλικό που αναρτήθηκε στα social media λίγη ώρα μετά την έκρηξη μιλάει από μόνο του. 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το κατεστραμμένο ενυδρείο: 

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών έκλεισαν έναν σημαντικό δρόμο δίπλα στο συγκρότημα που οδηγεί από την Αλεξάντερπλατς προς την Πύλη του Βρανδεμβούργου, λόγω του μεγάλου όγκου νερού που είχε πλημμυρίσει από το κτίριο.

Η αστυνομία του Βερολίνου έστειλε λεωφορεία στο συγκρότημα ούτως ώστε να προσφερθεί καταφύγιο στους περίπου 350 ενοίκους του ξενοδοχείου, που έπρεπε να το εγκαταλείψουν, διότι αυτές τις ημέρες επικρατεί πολικό ψύχος στη πόλη με -7 βαθμούς Κελσίου. 

Tags: