Elon Musk: Σταμάτησε να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου στιγμιαία

Η θέση άλλαξε για πρώτη φορά χέρια από το Σεπτέμβριο του 2021
07 Δεκεμβρίου 2022 21:12
Elon Musk: Σταμάτησε να είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου στιγμιαία

Όπως μεταφέρει το γνωστό μέσο Forbes, ο πασίγνωστος επιχειρηματίας Elon Musk έχασε στιγμιαία τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, σήμερα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, έπειτα από το τεράστιο στοίχημα του Musk με την εξαγορά του Twitter έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η αξία του μεριδίου του στην Tesla έχει καταγράψει αξιοσημείωτη βουτιά. Ειδικότερα, οι μετοχές της Tesla έχουν χάσει πάνω από 47% σε αξία από τότε που ο Musk έκανε την αρχική του προσφορά για την αγορά του Twitter νωρίτερα μέσα στο 2022, σημειώνοντας σήμερα νέα πτώση της τάξεως περίπου του 3%.

Κάπως έτσι, ο επικεφαλής των Twitter, Tesla, SpaceX, Neuralink και άλλων εταιριών, έχασε τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου, τον οποίο κατείχε από τον Σεπτέμβριο του 2021, όταν και είχε ξεπεράσει τον ιδρυτή της Amazon, Jeff Bezos.

Η περιούσια του Musk ανέρχεται πλέον σε $185.7 δισεκατομμύρια και έπεσε κάτω από το ορόσημο των $200 δις στις 8 Νοεμβρίου. Ο λόγος; Μεταξύ άλλων, διάφοροι επενδυτές έχουν αρχίσει να πουλάνε τις μετοχές τους στην Tesla, ανησυχώντας ότι ο επικεφαλής και μεγαλομέτοχός της, ο Musk, θα παραμελήσει την εταιρία, εστιάζοντας περισσότερο την προσοχή του στο Twitter.

Ποιος πέρασε στην πρώτη θέση; Στιγμιαία, ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έγινε ο Bernard Arnault. Πρόκειται για τον επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας πώλησης πολυτελών ειδών Louis Vuitton, με την περιουσία του να ανέρχεται σε $185.3 δισεκατομμύρια σύμφωνα πάντα με τους υπολογισμούς του Forbes.